19 / 04 / 2024

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta son durum ne?

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap İmar Planı"na ilişkin tanıtım açıklaması yaptı.



Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Kuzey  Ankara  Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap İmar Planı"na ilişkin tanıtım açıklaması yaptı. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, Solfasol Mahallesi'nde yaşayanlarla görüşen Mansur Yavaş, bölgede hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesine ilişkin konuştu. 

Anadolu Ajansı'ndan Harun Kutbe'nin haberine göre; Mansur Yavaş, Belediye Meclisinden 5 Temmuz 2021 tarihinde onay alan ve 27 Kasım tarihinde kesinlik kazanan pl kapsamında gerçekleştirilen parselasyon işlemlerinin 3 ayda bitirildiğini dile getirdi. 

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2 nci Etap ta son durum ne?

Proje çerçevesindeki toplam 365 bin dönüm büyüklüğündeki arazinin, 200 bin dönümünde konut, konut artı ticaret ve ticaret gibi alanların yer aldığını vurgulayan Yavaş, projede 474 parselin hazırlandığına ve 14 bin maliğin aldığına dikkat çekti. 

Yavaş, bölgede belediyeye ait 28 bin dönüm büyüklüğünde alan olduğuna ve bunların da plan çerçevesindeki gecekondular için kullanılacağına vurgu yaparak, "Başka yerlerde yapılan kentsel dönüşüm gibi gecekondusu olan hak sahiplerinin buralarda daire sahibi olmasını sağlayacağız ve yerleri tapulu hale gelecek. Buna ilave olarak hak kaybı olmaması için yine 82 dönüm faydalı alandan da biz feragat ettik. Belediye almasın 'yeter ki vatandaş zarar görmesin' dedik." açıklamasında bulundu.

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2 nci Etap ta son durum ne?

Parselasyon işlemlerinin bitirilmesinden sonra parsellerin 5 bin metre kare, bin 500, 2 bin ve 3 bin metrekare olarak tespit edildiğini de aktaran Mansur Yavaş, bu şekilde vatandaşların toplanarak müteahhitle anlaşmalarının kolaylaşacağını belirtti. 

Mansur Yavaş, projeye ilişkin vatandaşların doğru şekilde bilgilendirilmesi amacıyla İmar Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin alanda görede bulunacağının altını çizerek, "Herkes kendi tapusunu 1 haftalık sürede bulunduğu yerin ada parseliyle gelecek ve 'Benim yerim neresi?' diye soracak. Burada kendisine gösterilecek ve kiminle ortak olduğunu görecek" diye konuştu. 

Yavaş, tapuların Temmuz ayında dağıtılacağına dikkat çekerek Yeşilöz Mahallesi'nin de imar planı kapsamında yer aldığını ve buradaki parselasyon çalışmalarının da bir ay içinde başlayacağını belirtti.

Ankara yabancıya konut satışında 3. sırada!


Geri Dön