26 / 04 / 2024

Bingöl Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ın temeli atıldı!

Bingöl Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ın temeli atıldı!

Bingöl Belediyesi tarafından ihalesi yapılan "Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap" için temel atma töreni yapıldı



Bingöl Belediyesince uygulanacak "Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap" için temel atma töreni yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kültür Mahallesi'nde 1971 yılında yaşanan depremin ardından yapılan konutların yerine inşa edilecek yeni konutlar için hazırlanan projeye ilişkin düzenlenen temel atma töreninde konuşma yaptı. Yılmaz, "Bingöl geçmişte depremler yaşamış bir il ve kentsel dönüşüm anlamında da aslında Türkiye'nin en ileri illerinden biri." dedi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Cevdet Yılmaz, geçmişte  TOKİ  tarafından şehir merkezinde, İçmeler Mahallesi'nde konutlar inşa edildiğini, dönüşüm yapıldığını dile getirerek, bunların önemli gelişmeler olduğunu aktardı.

Yılmaz sözlerine şu şekilde devam etti; "Artık Bingöl neredeyse bütünüyle dönüşüm süreci yaşamış olacak. Bu proje Bingöl'e gerçekten bir hava katacak, farklı bir renk getirecek. Sadece konut anlamında bir açılım olmayacak, ticari alanlar anlamında da bir açılım sağlayacak. Kültür Mahallesi Kentsel ve Gelişim Projemiz 15,1 hektar alandan oluşuyor. 856 bağımsız birimin olduğu bir proje. 676 tapudan 623'ü ile de anlaşma yapıldı. Bu projeyle 80 bin metrekare ticari alan oluşturuyoruz. 18 kapalı, 7 açık otopark olacak. 160 rezidans yapılacak. 1108 normal ölçülerde konut olacak. Camisi, kreşi ve kültür merkezi olacak. Bunlar da mahalle olmanın bence vazgeçilmez unsurları."

Cevdet Yılmaz, "Yeni yapılar yapalım ama mahalle kültürümüzden de vazgeçmeyelim." dedi. Yılmaz, bu projenin ihalesinin 5 etap şeklinde gerçekleştirildiğini söyledi. Yılmaz, bu alanla ilgili 33 bin metrekare yeşil alan oluşturulacağını da anlattı.


Geri Dön