24 / 04 / 2024

Bingöl’de dördüncü etap kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Bingöl’de dördüncü etap kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Bingöl'ün Kültür Mahallesi'nde hayata geçirilecek Bingöl Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin dördüncü etabı ihale edildi.



Bingöl'ün Kültür Mahallesi'nde hayata geçirilecek Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında dördüncü etabın ihalesi gerçekleşti. 

Doğru Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, Veysel Belgin Gençlik Merkezi Kongre Salonu'nda açık ihale usulüyle düzenlenen ihaleye 4 firma katılım gösterdi.

Bingöl Belediyesi konu ile ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada, "80 bin metrekare alan üzerinde 160 adet 161,25 metrekarelik tip konut, 4 bloktan oluşacak 160 adet 222 metrekare rezidans konut ve bin metrekarelik kapalı yüzme havuzunun yer aldığı 4'üncü etabın ihalesi gerçekleştirildi. İlgili işlemler tamamlandıktan sonra yapımı üstlenen firma ile sözleşme imzalanacak ve yapım aşamasına start verilecek" ifadeleri yer aldı.

 

Bingöl’de dördüncü etap kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

 

Dönüşüm projesi kapsamında beşinci etap için çalışmalarının devam ettiği belirtilen açıklamada, "Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra 5'inci etaba ilişkin ihale duyurusu da Elektronik Kamu Alımları Platformu'na (EKAP) eklenecek. Bu süreçten sonra kentsel dönüşümün son etabı olan 5'inci etap da ihale edilmiş olacak" denildi.

Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında ikinci ve üçüncü etabın yapım aşaması için çalışmaların başladığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Projesi kapsamında 616 konut, otopark, ofis, yeşil alan ve diğer müştemilatların yer aldığı 2'inci ve 3'üncü etabın yapımını üstlenen yüklenici firma, kentsel dönüşüm alanında şantiye kurulum sürecini sürdürüyor. Kısa süre içerisinde hazırlıklarını tamamlayacak olan firma yapım aşamasına start verecek. Konutların yapım aşamasına geçtiğimizde mümkün olduğunca hızlı bir şekilde projemizi tamamlayacağız. Mevcut halinde cami, ilkokul, sosyal donatı alanları ve yeterince ticari alanı bulunmayan bölgenin dönüştürülmesiyle, hem depremin izleri silinecek hem de kentimizin imajı yenilenecek." 

Hak sahiplerine 5 milyon 288 bin 475 TL kira yardımı yapıldığını belirtilen açıklamada, "Projeye start vermemizle birlikte hak sahiplerimize kira yardımı sağlamak için ivedilikle çalıştık. Hak sahiplerimize Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan sağladığımız fonla kira yardımında bulunduk. Şimdiye kadar 15 aylık kira ödemesi yapıldı, proje tamamlanıncaya kadar da kira yardımları devam edecektir" denildi.

 

Bingöl’de dördüncü etap kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!


Geri Dön