26 / 04 / 2024

Haliçenazır, Haliç'in silüetini koruyacak!

Haliçenazır, Haliç'in silüetini koruyacak!

Amplio Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Altın Boynuz olarak bilinen İstanbul'un Haliç bölgesinde hayata geçirecekleri Haliçenazır projesinin şehrin silüetini koruyan örnek bir proje olarak inşa edileceğini söyledi....




Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn Oteli yatırımcısı Amplio Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Altın Boynuz olarak bilinen İstanbul'un Haliç bölgesinde hayata geçirecekleri Haliçenazır projesinin şehrin silüetini koruyan örnek bir proje olarak inşa edileceğini söyledi. 


Alman Mimarlık firması Patzschke Architects'in projelendirdiği Haliçenazır'da çok katlı binalar yerine özlem duyulan mahalle kültürünü yansıtmak istediklerini söyleyen Babaoğlu, siluet ve kent kimliği konusunda çok hassas davrandıklarının altını çizdi. 


1 milyarlık yatırım Kentsel dönüşüm projesinin gerçekleştirileceği alanda oturan kişilere Ağustos 2010'dan bu yana, kira yardımı yapıldığım belirten Babaoğlu, bu kişilerin borçlandırılmadan yeni projede mülk sahibi olacaklarım söyledi. 


Babaoğlu Haliç bölgesine kentsel dönüşüm için 1 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. 


Boğaz'a alternatif 


YATIRIM olarak turizm odaklı hareket ettiklerini belirten Alaeddin Babaoğlu, bu yaklaşımın yabancı fonlar tarafından da takdirle karşılandığını belirtti. Babaoğlu, Haliç'in Boğaz'a alternatif olma yolunda çok hızlı adımlar attığını kaydetti. 


Sözcü


Geri Dön