19 / 04 / 2024

Halil Ersoy inşaatlardaki çıkma izninin düşürülmesini değerlendirdi!

Halil Ersoy inşaatlardaki çıkma izninin düşürülmesini değerlendirdi!

ATSO Emlak Komitesi Başkanı Halil Ersoy inşaatlardaki çıkma izninin 0.7'ye düşürülmesinin emlak ve inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi...



ATSO Emlak Komitesi Başkanı Halil Ersoy, inşaatlardaki çıkma izninin 0.7'ye düşürülmesinin emlak ve inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi sektörü sıkıntılı evre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından binalara verilen çıkma izninin 1.7'den 1 civarına düşürüldüğü bilgisin-* paylaşan ATSO Emlak Meslek Komitesi Başkanı Halil Ersoy, "Bakanlığın yaptığı yeni düzenleme ile 20 daire yapılan bir arsaya bugün 15 daire düşüyor, bu da hem arsa sahibi hem de müteahhiti mağdur etmektedir" diye konuştu. Bazı vatandaşların inşaat çapını hemen aldığının altını çizen Ersoy, "Alınan çaplar 1 yıl geçerli. 1 yıl içerisinde projesini çizdirmeyenlerin hakları ölecek" dedi. 

Yasa yenilerde uygulansın Komite Başkanı Ersoy, düzenlemenin gözden geçirilmesi gerektiğine değinerek, çıkma izinleriyle ilgili uygulamanın yeni imara açılacak alanlar için geçerli olması gerektiğini önerdi. İmara açık alanlarda eski rakamların uygulanması ile vatandaşın mağdur olmayacağını belirten Ersoy, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın aldığı bu karara karşı dava açılmıştır. Vatandaş alacağı arsaya kaç daire yapılacağını bilmemektedir. Buna bir açıklık getirilmesi gerekmektedir" diye konuştu. 

Belediyeler suskun Halil Ersoy, belediyelerin konuyla ilgilenmemesinden dert yanarak," Vatandaşlar huzursuz. Daha önce 20 daire yapılan yere şimdi 15 daire yapılıyor. Başta Kepez-Siitçüler olmak üzere bölgedeki imarlı arsa satışları durdu" diye konuştu. 


Antalya Körfez/Vildan Çalcı KARA 


Geri Dön