27 / 04 / 2024

Halit Dumankaya'dan Fatih Üniversitesi öğrencilerine ders!

Halit Dumankaya'dan Fatih Üniversitesi öğrencilerine ders!

Fatih Üniversitesinde gerçekleştirilen İnşaat Sektöründe Girişimcilik Konferansında konuşma yapan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Halit Dumankaya, sektörde girişimin önemini ve girişimcilik sürecini anlattı



 

 

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Halit Dumankaya, 8 Aralık 2011 tarihinde Fatih Üniversitesinde gerçekleştirilen ve dünyadaki değişimin inşaat sektöründeki etkilerini ortaya koyan İnşaat Sektöründe Girişimcilik Konferansında konuşma gerçekleştirdi. Dumankaya konuşmasında, sektörün büyümesine ve değişmesine değinerek gençlere ve tüm katılımcılara önemli bilgiler verdi.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Halit Dumankaya yaptığı konuşmada, İnşaat sektörü hızlı bir değişim yaşıyor. 2003 yılından itibaren sektör ray değiştirdi ve vites büyüttü. Bugün sektörün geldiği nokta budur. İnşaat sektörü 20 yıl önceki gibi sadece apartman daireleri dikmekten ibaret değil. Artık yeni projeler mimariden başlayarak tamamen müşteri davranışlarına göre değişiyor ve müşteri davranışları da profesyonel kurumlar tarafından çalışılıyor. Yaşlı nüfus gittikçe artmakta, akrabalık bağları da yavaş yavaş azalıyor. Bu anlamda ferdi yaşam konseptlerinin talebe göre şekillenmesi gerekiyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelerse kendilerine niş pazarlar bulmalı ve toplumdaki farklı kesimlerin farklı taleplerinin olacağı göz ardı edilmemeli. Biz firma olarak kente kimlik katan yaşam alanları oluşturmayı kendimize misyon edindik. Bu doğrultuda 48 yıl önce aslında dönemin şartlarına uygun birer girişimci olarak çalışmalarımıza başladığımız inşaat sektöründe, dünyadaki tüm gelişmelere ayak uydurarak kendimizi geliştirdik ve geliştirmeye devam ediyoruz dedi.

Fatih Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü tarafından hazırlanan konferansta, öğrenciler Halit Dumankayadan girişimciliğin detaylarını ve inşaat sektöründeki farklılıkları dinledi.

Dumankaya İnşaat

1963 yılında İbrahim ve Halit Dumankaya kardeşler tarafından kurulan ve Kente kimlik katan yaşam alanları kazandırmak misyonuyla yola çıkan Dumankaya Grubu bugün başta inşaat sektörü olmak üzere yapı malzemeleri pazarlamasından otomotive, sigortacılıktan PVC kapı ve pencere sistemleri üretimine pek çok alanda hizmetler veren bir şirketler topluluğuna dönüşmüştür.

Yarım asırlık tecrübesiyle güçlü işbirlikleri, nitelikli insan kaynağı ve yenilikçi yaklaşımıyla olağanüstü projelere imza atan Dumankaya İnşaat, Türkiyenin en çok tercih edilen 5 yaşam alanı geliştirici şirketinden birisi olma özelliğinin sorumluluğuyla kalitesinden asla ödün vermiyor.

 

 


Geri Dön