29 / 03 / 2024

Halk GYO'nun özkaynak büyüklüğü 2,6 milyar TL oldu!

Halk GYO'nun özkaynak büyüklüğü 2,6 milyar TL oldu!

Gayrimenkul yatırım ortaklığı sektörünün yenilikçi yüzü olarak 2010'da Halkbank tarafından 477 milyon TL özkaynak ile kurulan Halk GYO, 10 yaşında. Halk GYO, 10 yıl içinde özkaynak büyüklüğünü yaklaşık 5,5 katına yükselterek 2,6 milyar TL’nin üzerine ulaştırdı.



2013 yılında halka açılarak Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Halk GYO, 10 yıl içinde özkaynak büyüklüğünü yaklaşık 5,5 katına yükselterek 2,6 milyar TL’nin üzerine ulaştırdı. Dengeli ve kontrollü büyüme modeli ile sektörde dikkat çeken şirketin 2020 yılı ikinci çeyreği sonunda aktif büyüklüğü 3 milyar TL’yi geçti. Ülkemizde gayrimenkul sektörünün öncü kuruluşlarından olan Halk GYO geliştirdiği projeler ve çeşitlendirdiği yatırım portföyüyle, kuruluşundan bu yana sektörünün güçlü markaları arasında oldu. 

Halk GYO nun özkaynak büyüklüğü 2,6 milyar TL oldu!

Halk GYO markasını güven ve kalite kavramlarıyla özdeşleştirdiklerine dikkat çeken Halk GYO Genel Müdürü Bülent Karan, ülkemize değer katan tüm yatırım kararlarında Halkbank’ın kurumsal gücünü yanlarında hissettiklerini dile getirerek şunları kaydetti: 

“Halkbank bağlı ortaklıklarının her biri, bugüne kadar kendi sektörlerinin öncü markaları oldular. Ana sermayedarımızın verdiği güçle, ülkemize değer katan birçok projeye imza attılar. Halk GYO olarak biz de bu kurumsal kültür ve geleneğin güçlü bir parçasıyız. Halkımıza ve ülkemize hizmet misyonuyla, Türkiye’nin dört bir yanında geliştirdiğimiz çeşitli projelerle bugüne kadar sektöre örnek eserler kazandırmanın gururunu yaşadık. Ticari mülkten konuta, ofisten otele kadar çeşitli ve modern yapılardan oluşan geniş bir portföy oluşturduk. Hayata geçirdiğimiz yatırımların tamamı faaliyet bölgelerine değer katan örnek projeler oldu. Tek bir bölge ile sınırlı kalmadan Erzurum’dan İzmir’e kadar yurdun farklı bölgelerinde yenilikçi projeler tasarladık. Ofis ve otel projelerimiz de, bu binaları kullanan müşterilerimiz için, güvenilir bir konfor alanı oldu. Dengeli portföyümüz ve kontrollü bilançomuz sayesinde hem müşterilerimiz hem de yatırımcılarımız kazandı.”

İstanbul Finans Merkezi ve Evora  İzmir  inşaatları devam ediyor

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin en büyük paydaşlarından biri olan Halk GYO, proje dâhilinde 46 ve 34 katlı Halk Ofis Kuleleri’ni yapıyor. Teknik Yapı ortaklığı ve Emlak Konut güvencesiyle İzmir Alsancak’ta inşası süren Evora İzmir projesinde ise çalışmalar hızla devam ediyor. 

Halk GYO’nun inşaatı devam eden projeleri tamamlandığı zaman İstanbul ve İzmir'de kent yaşamının önemli birer parçası olacaklarına vurgu yapan Karan, şöyle konuştu: 

“İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi, Türkiye'nin mali gücünün ve küresel ekonomideki stratejik pozisyonunun bir ifadesi olacak. Bu projenin bir parçası olarak inşa ettiğimiz Halk Ofis Kuleleri portföyümüzündeki en nadide eserlerden biri olarak yerini alacak. Evora İzmir ise konut, ticaret, park, kültür ve turizm fonksiyonlarını bir arada barındıran karma bir proje olarak İzmir'in yeni yüzü olacak.”

“Gayrimenkulde yeni trendleri analiz ediyoruz”

Karan, Kovid-19 etkisi altında geçen 2020 yılında gayrimenkul şirketlerinin önceliğinin, mevcut stoklarını azaltarak yeni projelere kaynak oluşturmak olduğunu belirterek, yeni dönem trendleri hakkında öngörülerini açıkladı: 

“Kamu bankaları öncülüğünde, tarihin en düşük faiz oranlarıyla hayata geçen konut kredisi kampanyaları ile çok hareketli bir yaz geçirdik. Ertelenen taleplerin hızlı karşılık bulduğu bu süreçte, gayrimenkule yatırımın cazibesini koruduğunu bir kez daha gördük. Gayrimenkul sektöründeki yeni trendleri detaylı analiz ediyoruz. Sektörde 10 yılı tamamlayan bir şirket olarak da tüketici trendlerine uygun projeler geliştirmeyi bundan sonra da istiyoruz. Yeni kent yaşamının bir trendi; alışveriş merkezi, ofis ve konut fonksiyonlarını bir araya getiren karma projeler olacak. Bu modelin en güzel sonuçlarından biri olarak Evora İzmir kendisinden sonraki pek çok projeye iyi örnek teşkil edecek.”

Başarılarla dolu 10 yıl

-Şubat 2013’de halka arz olan Halk GYO, Borsa İstanbul’da“HLGYO” kodu ile işlem görüyor. Yüzde 28’i halka açık olan Halk GYO'nun toplam sermayesinin yüzde 71,96’sı ise Türkiye Halk Bankası’na ait.

-Türkiye'nin ilk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sukuk ihracı, 2018 yılında Halkbank’ın liderliği ile Halk GYO ve Halk Yatırım iş birliğinde nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle yapıldı. Halk Varlık Kiralama A.Ş.’nin ihraççı, Halk GYO’nun fon kullanıcısı, Halk Yatırım’ın yapılandırma, aracılık ve satış danışmanlığını yaptığı 100 milyon TL ihraç büyüklüğüne sahip yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası işlemi “Yılın Gayrimenkul Finansmanı İşlemi” kategorisinde birincilik, “Yılın Yapılandırılmış Borçlanma Aracı İşlemi” kategorisinde ise ikincilik ödüllerini kazandı.

-Çevre dostu projeler üretmeye özen gösteren Halk GYO; Park Dedeman Levent Otel ve Şekerpınar Bankacılık Merkezi projeleriyle LEED GOLD, Eskişehir Panorama Plus projesinde ise LEED Silver sertifikasının sahibi oldu.

-Halk GYO’nun büyük ilgi ve beğeni gören Evora İzmir projesi, her yıl gerçekleştirilen Sign of the City Awards organizasyonunun 2018 etabında “En İyi Mimari Tasarım” ödülünü kazanmıştı. Proje son olarak Ege Yiit ödüllerinin İzmir’e değer katanlar kategorisinde büyük ödülü aldı.

Halk GYO’dan ilk 6 ayda 35,5 milyon TL'lik net kar!


Geri Dön