24 / 04 / 2024

Halk GYO'nun yarıyıl net kârı 33,2 milyon TL!

Halk GYO'nun yarıyıl net kârı 33,2 milyon TL!

Halk GYO, aktif büyüklüğünü 2,4 milyar TL’ye, özkaynaklarını 2,0 milyar TL’ye yükselttiğini duyurdu.




Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), ikinci çeyrek finansal verilerini açıkladı. Halk GYO, yılın ilk yarısında 33,2 milyon TL net kâr elde etti.

Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, gayrimenkul sektörünü ileriye taşıyacak uygulamaların öncüsü, tamamlayıcısı ve destekçisi olma vizyonuyla çalıştıklarını söyledi. Yetgin, "Halk GYO olarak, faaliyetlerimize başladığımız 2010 yılından itibaren Türkiye’de gayrimenkul sektörünü her zaman ileriye taşıyacak adımlar attık. Bir yandan yeni projeler geliştirirken diğer yandan alternatif finansal yatırım araçları geliştirerek, müşteri ve yabancı yatırımcıların sayısında artışa yardımcı olma, ülkemizin marka değerine katkıda bulunma hedefiyle çalıştık. Bu anlayış doğrultusunda yüksek katma değerli projeler geliştirmeye ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla Halk GYO markasına katkı sunmaya devam edeceğiz."

Feyzullah Yetgin sözlerini şöyle devam etti; "2018’in ilk yarıyılı gayrimenkul sektörü için çok verimli bir dönem oldu. Haziran ayında toplam konut satışında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 22,4 artış gerçekleşti. Konut satışlarında yakalanan bu ivmenin yılın ikinci yarısında da sürmesi için tüm çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mayıs ayında konutta KDV ve tapu harcı indirimi ile başlayan ve konut kredisi faizlerindeki 0,98 desteği ile devam eden süreçte gerek kamu gerekse özel sektör, ekonomimizi ileriye taşımak adına çok başarılı bir dayanışma örneği gösterdi"

Halk GYO 2018 Yarı Yıl Mali Verileri:
Toplam Aktifler: 2,4 milyar TL
Özkaynaklar: 2,0 milyar TL
Toplam Hasılat: 101,2 milyon TL
Net Dönem Karı: 33,2 milyon TL

 


Geri Dön