24 / 04 / 2024

Halkalı havaray!

Halkalı havaray!

Halkalı havaray hattı ile birlikte İstanbul'un 8 ayrı noktasında havaray projesi düşünülüyor. Halkalı havarayın Sefaköy Halkalı Caddesi minibüs güzergahı üzerinden geçiş yapması planlanıyor. Projelerin 2023 yılında yapılması bekleniyor...




Halkalı havaray!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım yatırımları planında özellikle deniz, raylı sistemler, metro ve karayolu taşımacılığı ile ilgili bütün sistemleri birbirine entegre etme düşüncesi bulunuyor. Amaç insanların bir toplu taşımadan inip diğerine bindikleri takdirde kentte rahatlıkla toplu ulaşımı kullanabilmelerini sağlamak. Bu kapsamda raylı sistemlere (metro, tramvay vb.) rahat ulaşımı sağlamak için halihazırda minibüsler tarafından geçilebilen yollar üzerinde havaray hatlarını kurarak trafiğe çözüm getirmeyi hedefliyor. 


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, havaray sistemini, deniz iskelelerinin bulunduğu noktalar başta olmak üzere tepelerde, yüksek, yoğun yerlerde yaşayan insanların denize ulaşma imkanını sağlayacak bir proje olarak ifade ediyor. İstanbul'da havaray sistemi ile ilgili hatların belirlendiğini ifade eden Başkan Topbaş, Şişhane'den özellikle minibüs hattı olarak kullanılan Zindanarkası, Kulaksız ve Okmeydanı'ndan giden minibüs hattının yerine bir havaray çalışması ve Sefaköy Halkalı Caddesi üzerinden olacak bir çalışma olan Halkalı havaray projesinin olduğunu söylüyor. Halkalı havaray hattı ile birlikte İstanbul için 8 ayrı noktada havaray hattı için etüt çalışmaları devam ediyor. Bunlar:


1- Kartal-D 100 Havaray Hattı: 3 km

2- Şişli (Z.Kuyu)-Beşiktaş-Sarıyer (R.Hisarüstü )

3- Sabiha Gökçen Havaalanı-Formula: 7.7 km

4- Maltepe-Başıbüyük : 3.6 km

5- 4.Levent -Gültepe-Çeliktepe-Levent Havaray Hattı: 5.5 km

6- Sefaköy-Kuyumcukent-Havaalanı Havaray Hattı: 7.2 km (Halkalı havaray)

7- Ataşehir-Ümraniye Havaray Hattı: 10.5 km

8- Beyoğlu-Şişli Havaray Hattı: 5.8 km



Havaray güzergahları!
Havaray Kartal!
Havaray Maltepe!
Şişhane Okmeydanı havaray!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön