26 / 04 / 2024

HalkBank’tan beklenen konut kredisi faiz indirimi geldi!

HalkBank’tan beklenen konut kredisi faiz indirimi geldi!

HalkBank konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı. HalkBank konut kredisi faiz oranlarında beklenen indirimi gerçekleştirerek faizlerini Ziraat Bankası ve VakıfBank ın uyguladığı yüzde 1.28’e düşürdü...



Ziraat Bankasının konut kredisi faiz oranlarında gerçekleştirdiği indirimin ardından ilk olarak VakıfBank ve bugün itibariyle HalkBank kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını aynı seviyeye çekerek yüzde 1.28 faiz oranı uygulamaya başladı. Üç kamu bankası da kampanyalı konut kredileri kapsamında yüzde 1.28 faiz oranı kullandırıyor.

HalkBank Konut Kredisi Faizleri

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; HalkBank Hesaplı Evim Konut Kredisi kapsamında konut kredisi faiz oranları 10 yıl vadeye dek yüzde 1.28’e, Canım Evim Konut Kredisi kapsamında ise 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.32’ye 15 yıl vadeye kadarda yüzde 1.37’ye düşürdü.

Konut Kredisi Hesaplama

HalkBank’ın güncel konut kredisi faiz oranlarından 10 yıl vadeli 200.000 TL tutarda konut kredisi için konut kredisi hesaplama yapıldığında aylık taksitler 3.200 TL oluyor. Toplam geri ödeme miktarı ise 383.600 TL’ ye denk geliyor.

HalkBank Konut Kredisi Masrafları

HalkBank ekspertiz masrafı için standart olarak 850 TL talep ediyor. İpotek tesis ücreti olarak da 155 TL uyguluyor. HalkBank kredi tahsis ücreti olarak da tüketiciden kullanılacak kredinin yüzde 0.50’i kadar masraf alıyor.

 


Geri Dön