24 / 04 / 2024

Halkbank'tan gençler için faizsiz 300 Bin Türk Lirası kredi

Halkbank'tan gençler için faizsiz 300 Bin Türk Lirası kredi

KOSGEB’in Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan genç girişimciler, esnaf ve sanatkarlara, onaylanan projelerini Halkbank’a getirmeleri durumunda yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak kredi limiti ise 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltildi.



Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi öncülüğünde Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Kullandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararı, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Karara göre, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) kapsamında sağlanan hibe ve faizsiz kredi kullanımı desteğinden yararlananlar hariç olmak üzere, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni bitiren, başvuru tarihinde 35 yaşını doldurmamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkarlara, KOSGEB tarafından onaylanan projelerini Halkbank’a sunmaları durumunda 300 bin Türk Lirası’na kadar yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak.

Değişiklik öncesinde, faizsiz kredi imkanı 30 yaşını tamamlamamış kişiler esnaf ve sanatkarlara 100 bin liraya kadar destek sağlanmıştı. Öte yandan, kredi kullandırılacak genç girişimci, esnaf ve sanatkarlara geriye dönük 1 yılda en fazla 3 defa faiz indirimli kredi destek imkanı sağlanacak ve toplamda geri ödemesi devam eden faiz indirimli kredi hesap sayısı toplamda üçü geçemeyecek. Daha önce de bu sayı iki ile sınırlandırılmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Kararı, 11 Ekim 2022'den tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön