24 / 04 / 2024

Halkbank'tan mega projelere 6.7 milyar dolarlık kaynak!

Halkbank'tan mega projelere 6.7 milyar dolarlık kaynak!

Halkbank dev projelere katkı sağlamaya devam ediyor. Ekonomik reformların tamamlayıcısı olmayı amaç edinmiş banka, projelere 6.7 milyar dolarlık kaynak sağladı.



Halkbank, ekonomik reformların tamamlayıcısı olmak için büyük adımlar atıyor. Bu yılın ilk çeyreğinde net karını yüzde 79.3 artırarak 1 milyar 219 milyon liraya çıkaran bankanın toplam kredileri yüzde 5.8 artarak 218.1 milyar liraya ulaştı. 


Halkbank mega projelere destek olmak için kaynak sağladı. Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, konu ile ilgili "Halkbank gibi ülke menfaatleriyle bütünleşmiş bankaların performansı stratejik önemini artırıyor. İstanbul Yeni Havalimanı, Osman Gazi ve Yavuz Sultan Selim köprülerinin finansmanı ile enerji, kamu özel sektör işbirliği projeleriyle satın almalar dâhil ülkemizin önemli projelerine bugüne kadar 6.7 milyar dolar finansman sağlamış durumdayız. Türk sanayisini destekleyen, milletinin geleceğine yatırım yapan projelere sahip çıkan bir banka olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Türkiye'nin 2023 hedeflerine giden yolda atağa kalkma zamanının geldiğini belirten Taşkesenlioğlu, "Ülkemizi hedef alıp, gelecek ideallerimize koşarken bizi yavaşlatabileceğini sananlar her girişimlerinde yenildiler ve boşa uğraştıklarını gördüler. Önemli bir virajı geçtik, artık atak yapmalıyız" dedi.



Sabah


Geri Dön