19 / 04 / 2024

Steve Jobs'tan eşine 16.7 milyar dolarlık miras!

Steve Jobs'tan eşine 16.7 milyar dolarlık miras!

2011 yılında ölen Apple’ın kurucu ortağı ve eski CEO’su Steve Jobs, eşine 16.7 milyar dolarlık miras bıraktı. Şanslı eş milyonlarca dolarlık 4 adet saray gibi evin de sahibi.



İş dergisi Forbes’a göre, Steve Jobs’tan kalan servet eşi Laurene Powell’ı dünyanın en zengin 6. kadını konumuna getirdi. 52 yaşındaki Powell’a kalan mirastaki en büyük pay, eğlence sektöründe faaliyet gösteren dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olan The Walt Disnet Company’nin yüzde 7.8’e denk gelen 12.7 milyar dolar değerindeki hissesine ait. Powell’ın, eşinin hayatında önemli bir yere sahip olan teknoloji devi Apple‘daki hissesi ise 560 milyon dolar değerinde. Şanslı eş milyonlarca dolarlık 4 adet saray gibi evin de sahibi. Mirasta en ilgi çekici noktalardan bir tanesi ise, 138 milyon dolar değerindeki 80 metrelik yat. Powell’a kalan mirasta iki adet özel jet bulunuyor. Jobs ile Powell 1991 yılında evlenmişti.


Vatan 



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Steve Job'sun eşi Laurene Powell'a kalan devasa servet ile Powell dünyanın en zenginleri arasına girdi.


Apple’ın kurucularından olan ve 2011′de hayatını kaybeden Steve Jobs’un eşine devasa boyutta bir servet bıraktığı ortaya çıktı. Steve Jobs’un eşi Laurene Powell, 16.7 milyar dolarlık bir servetin sahibi olarak, Forbes dergisine göre dünyanın en zengin  6. kadını haline geldi. 52 yaşındaki Powell’a kalan mirastaki en büyük pay, eğlence sektöründe faaliyet gösteren dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olan The Walt Disnet Company’nin yüzde 7.8’e denk gelen 12.7 milyar dolar değerindeki hissesine ait. Powell’ın, eşinin hayatında önemli bir yere sahip olan teknoloji devi Apple‘daki hissesi ise 560 milyon dolar değerinde. Jobs ile 1991 yılında evlenen Powell’a ayrıca 4 adet ev, 80 metrelik yat ve 2 adet özel jet de miras kaldı. 


Sözcü


Geri Dön