26 / 04 / 2024

Haluk Eyidoğan: Kentsel dönüşümde bireysel ikna yoluna gidiliyor!

Haluk Eyidoğan: Kentsel dönüşümde bireysel ikna yoluna gidiliyor!

İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, İstanbul Gaziosmanpaşa 'daki kentsel dönüşüm uygulamasında, vatandaşların ciddi hukuksal ve mülkiyet sorunları ile karşı karşıya kalacağını, Kentsel dönüşüm ikna odaları oluştuğunu belirtti...




İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde, 12 mahalleden toplamda 392 hektar alanda, 22 bin hane ve iş yerinde, 66 bin vatandaşı ilgilendiren bölgenin, afet riski altındaki alan ilan edilerek kentsel dönüşüm uygulamasına açıldığını belirtti. Bu uygulama kapsamındaki hak sahiplerinin belediye, belediye şirketi GOPAŞ ve bazı müteahhitlik şirketleri arasında kaldığını anlatan Eyidoğan, vatandaşların ciddi hukuksal ve mülkiyet sorunları ile karşı karşıya olacağım ifade etti. 


İkna odaları kuruldu Vatandaşla yapılan anlaşma metinlerinin hukuki değerlerinin tartışmalı olduğuna dikkati çeken Eyidoğan, "Vatandaşın mülkü yok pahasına ellerinden alınacak. Projeler için bireysel ikna yoluna gidiliyor. Kentsel dönüşüm ikna odaları oluşmuş" dedi. 


Eyidoğan, Gaziosmanpaşa'da Karayolları Mahallesi ve Yenimahalle'yi içine alan bölgedeki 988 bin metrekarelik alan üzerindeki kentsel dönüşümün bir holding bünyesindeki inşaat şirketine verildiğini, şirketin projedeki ciro hedefinin 1 milyar 860 milyon lira olduğunu kaydetti. 


Eyidoğan, tüm ciro içerisinde hane ve iş yeri sahiplerinin payının ne olacağının ve yıkım bedelinin kim tarafından ödeneceğinin açıklanmasını istedi. 


Yeni Mesaj



Geri Dön