27 / 04 / 2024

Haluk Şahin Yazgı, inşaat sektörünün sorunlarına değindi!

Haluk Şahin Yazgı, inşaat sektörünün sorunlarına değindi!

Aksaray 39’uncu İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. Belediye Tiyatro Salonundaki toplantıya, AK Parti Aksaray Milletvekilleri de katıldı. Toplantıda konuşan Haluk Şahin Yazgı, inşaat sektörünün sorunlarına değindi...




AK Parti Aksaray 39’uncu İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. Belediye Tiyatro Salonundaki toplantıya, AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve parti üyeleri katıldı.


İl Danışma Meclisi Toplantı’sında konuşan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “30 Mart yerel seçimlerinden sonra göreve gelir gelmez yapmış olduğumuz çalışmalardan bahsedeyim. İmar ve şehircilik müdürlüğüne 3 adet şeflik yaptık. Proje kontrol şefliği, yapı kullanım izin şefliği ve yapı denetim şefliği olmak üzere bundan sonra imarı üçe böldük. Bu alanda yeni 11 tane mühendisimizi göreve başlattık Onlara da başlatırken şu talimatı verdim; 'Güler yüzlü olmanız ve işi çözüm odaklı yapmanız, bundan sonra yapacağımız çalışmalarda sorun üreten değil çözüm üreten bir anlayışın içinde olacaksınız' dedim. İşlere başladılar. Daha önce yaşanan aksaklıkların bir tanesi de ruhsat alma süreciydi. Burada proje kontrol sürecini kısalttık. Gelen projeler gerekli denetimler yapıldıktan sonra iki-üç gün içinde ruhsatlandırılıp bundan sonra müteahhitlere veya inşaat yapan vatandaşlarımıza teslim edilecek. Seçimden bu zamana kadar ne kadar ruhsat kestiniz derseniz 94 adet ruhsat kesildi. Bunların metrekare olarak değeri yaklaşık 172 bin 500 metrekare. Yine İmar planında değişikliklerimiz var. Plan notları kat adetleri kademeli emsal ve yol kodu nedeniyle mağdur olan yapılarla ilgili gerekli düzenlemeleri hazırladık. Gelecek aylarda inşallah belediye meclisimizde gündeme getireceğiz. Plan ve proje müdürlüğünde yapmış olduğumuz çalışmalar imar planı değişikliği ile alakalı öne sürülen ve süreci bazen zorlayan bazen tıkayan önceki imar planı müellifinin görüş alma zorunluluğunu kaldırdık. Bundan sonra kendi oluşturduğumuz birimlerle dışarıdan herhangi bir müellifin görüşünü almayacağız. Meclis imar komisyonunun çalışma prensipleri düzenlendi. Tüm meclis üyelerinin komisyon raporlarını şeffaf bir şekilde ulaşabilmesi ve zaman sıkışması problemi giderildi. Bundan sonra meclise gelmeden önce evraklar o günün ilk haftasında tamamlanmış olacak Araya sıkıştırılan her hangi bir rapor olmayacak” dedi.



Anadolu Manşet




Geri Dön