19 / 04 / 2024

Haluk Sur: İnşaatta yaşanan darboğaz yakında aşılacak!

 Haluk Sur: İnşaatta yaşanan darboğaz yakında aşılacak!

İnşaat firmalarının son zamanlarda yaşadığı darboğazın geçeceğini belirten Haluk Sur, "Hep böyle olmayacak, rahatlayacağız" dedi...



Son zamanlarda yaşanan inşaat firmalarının batması ya da konutları zamanında teslim edememesi yüzünden tüketicilerin zor durumda kalması inşaat sektöründe yaşanan darboğazın belirtileri olarak görülüyor. Konu ile ilgili konuşan Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı ve ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur, "Aslında inşaat firmalarının darboğazda olması diye genel anlamda kullanamayız. Her kesimin hissetiği bir daralmadan bahsetmek zor. Finansal olarak bir darboğaz var ve ekonomik olarak her şey beklendiği gibi gitmiyor. Ama karamsar bakmak ve hep böyle gideceğini düşünmek olmaz. 



Zamanında otomotiv ve tekstil gibi büyük sektörlerin önüne geçmiş bir inşaat sektöründen bahsediyoruz. Bu yüzden düzelmenin de çabuk olacağı kanısındayım" dedi. Tüm sektörlerde olduğu gibi sermaye eksikliğinden kaynaklı bazı aksaklıkların olduğunu belirten Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel ise, "Bu sermaye eksikliği ürünü bitmeden maket üstünden satmak ve ücretini almak gibi bir sistem geliştirdi. Kat karşılığı finansman paylaşımı da Türkiye'de olan bir gerçek haline geldi. Bunun geçmesi için ise dış yatırımın Türkiye'ye gelmesi şart diye düşünüyoruz. Gelirse daha rahat bir piyasadan bahsedebiliriz" diye konuştu. 



Türkiye Gazetesi/Tülay Dur



Geri Dön