24 / 04 / 2024

Hamdi Akın kimdir? Nereli? Kaç yaşında? 

Hamdi Akın kimdir? Nereli? Kaç yaşında? 

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın kimdir? Hamdi Akın daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Hamdi Akın  Ne iş yapar? Hamdi Akın  Nereli?  İşte Hamdi Akın`ın  yaşamına dair merak edilenler.



17 Ağustos 1954 tarihinde, Hasan ve Hikmet Akın'ın üçüncü evladı olarak İstanbul’da dünyaya geldi. Liseyi  Ankara  Yenimahalle’de Mustafa Kemal Lisesi’nde eğitim gördü. Gazi Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde tahsilini tamamladı. Hamdi Akın’ın iki kız ve bir erkek çocuğu var.

İş Hayatı

Üniversite üçüncü sınıfta bir barakada; su, yakıt deposu ve kalorifer kazanı üreterek iş hayatına giriş yaptı. Akın’ın ilk işi Ankara Emek Camii’nin kalorifer kazanı üretimi oldu. arkasından Ankara Rüzgarlı Sokak’ta inşaat malzemeleri ticareti üzerine bir işyeri açtı.

Hamdi Akın kimdir? Nereli? Kaç yaşında? 

1976 senesinde müteahhitliğe giriş yaptı ve kendi şirketi olan Akfen’i kurdu. 1980’li senelerde genellikle altyapı olmak üzere, hastane ve okul işleri yaptı. 1986 senesinde Kamu altyapı yatırımları sahasında ilk işi ‘Yap-İşlet-Devret’ modeliyle yapılan Antalya Havalimanı Terminal Binası oldu. Kayseri Erkilet Havalimanı, Çarşamba Havalimanı, Isparta Havalimanı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve Bursa Doğalgaz'ın müteahhitliğini üstlendi.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın kimdir? Hamdi Akın daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Hamdi Akın Ne iş yapar? Hamdi Akın Nereli? İşte Hamdi Akın`ın yaşamına dair merak edilenler.


Geri Dön