24 / 04 / 2024

Hamdi Akın kimdir?

Hamdi Akın kimdir?

Akfen Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Akfen Holding olarak hissedarı ve kurucusu olduğu TAV Havalimanları Holding'in de 2005 yılında Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın kimdir?



Hamdi Akın kimdir?

Hamdi Akın, 1954 yılı İstanbul doğumlu. Gazi Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümü mezunu olan Hamdi Akın, bugün Akfen Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Akfen Holding olarak hissedarı ve kurucusu olduğu TAV Havalimanları Holding'in de 2005 yılından beri Yönetim Kurulu Başkanı.


İş dünyasındaki dinamizmini ve gayretini birçok dernek, vakıf ve meslek odası gibi gönüllü kuruluşlarda kurucu ve yönetici olarak görev alarak sivil toplum örgütlerine de taşıyan Hamdi AKIN;


Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanlığı, Metal Sanayiciler Sendikasının  Ankara  Bölgesi Temsilciler Kurulu Başkanlığı, Türkiye Genç İşadamları Derneğinin Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Bilgi Toplumu & Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.


Hamdi Akın'ın aldığı ödüllerden bazıları;

2000 yılında Ankara Ticaret Odası tarafından Akfen Dış Ticaret A.Ş.'ne en çok ihracat yapan şirket ödülü,

2004 yılında Dünya Gazetesi "Geleneksel Ekonominin Şeref Kürsüsü" seçimi sonucunda "yılın işadamı ödülü ve Yeni Para dergisi tarafından "Ekonomide yılın işadamı" Ödülü,

2005 yılında Milli Prodüktivite Merkezi tarafından "yılın işadamı" ödülü,

2006 yılında Cnbc-e düzenlediği "İDE2006" İş dünyasının en iyileri "girişimci işadamı" Ödülü,

2006 yılında TİKAD ve True dergisinin düzenlediği "2006 Türkiye Başarı Ödülleri" seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmede "Yılın İş Adamı" ödülü,

2010 yılında EGSİAD tarafından, Beyaz Altın Türkiye Girişimcilik Ödüllerinde "Yılın İşadamı" ödülü

2010 yılında EKOVİTRİN tarafından Yılın Starlarında "Yılın İşadamı" ödülünü almıştır.


Akfen Holding olarak "London School of Economics"de Çağdaş Türkiye Araştırmaları Kürsüsü'nün kurucularından olan Hamdi AKIN, 1999 yılında Türkiye'ye iyi yetişmiş insan kaynağı sağlamak amacıyla kurmuş olduğu Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı'nın (TİKAV) Kurucu Üyesi'dir ve Vakfın Onursal Başkanlığı görevini yürütmektedir.


Akfen Holding

Bugün, güçlü sermaye yapısı ve kurumsal yönetim anlayışı sayesinde faaliyette bulunduğu tüm alanlarda öncü konumda olan Akfen, 1976 yılında kuruldu. Akfen Grubu, istikrarlı ve başarılı bir biçimde sürdürdüğü büyüme yolculuğunun bir gereği olarak 1999 yılında şirketlerini holding çatısı altında topladı ve böylelikle daha etkin bir yönetim yapısı oluşturdu.


Holding'in ana faaliyet konuları arasında havalimanı, inşaat, liman yapım, yatırım ve işletmeciliği başta olmak üzere enerji ve diğer altyapı yatırımları ile gayrimenkul yatırım projelerinin geliştirilmesi, yapımı ve işletmeciliği ve su ve atıksu imtiyazları yatırım ve işletmeciliği yer almaktadır.


Günümüzde Akfen Holding ana faaliyet konularına ek olarak konut inşaatı, sanayi tesisleri, doğalgaz şebekeleri ve şehir dağıtım sistemleri, çevre koruma ve altyapı tesisleri, çelik konstrüksiyon ve konveyör üretimi, turizm yatırım ve işletmeciliği,gümrüksüz satış mağazası işletmeciliği, yiyecek içecek hizmetleri, ile hidroelektrik ve doğalgaz enerji santralleri yatırımları ile enerji üretimi konularında da faaliyet göstermektedir.


Akfen Holding'i başarılı kılan unsurlar; imtiyaz haklarının kazanılması ve bunların yenilenebilmesi, faaliyet göstediği sektörlerde lider olabilme yeteneği, kendi sektörlerinde isim yapmış küresel ortaklar ile işbirliğine gidebilme yetisi ve gerçekleştirdiği yatırımlarla değer yaratma becerisidir.


Akfen Gayrimenkul projeleri:

Yurtiçi tamamlanan projeler;

Novotel ve ibis Otel İstanbul

Ibis Otel Eskişehir

Novotel Trabzon

Novotel ve Ibis Otel Gaziantep

Novotel ve Ibis Otel Kayseri

Ibis Otel Bursa

Ibis Otel Adana

Ibis Otel Esenyurt

Ibis Otel İzmir


Yurtiçi devam etmekte olan projeler;

Novotel Karaköy

Ibis Otel Ankara

Ibis Otel Tuzla


Yurtdışı tamamlanan projeler;

ibis Otel Kaliningrad

ibis Otel Yaroslavl

ibis Otel Samara ve Ofis Projesi

Merit Park Otel Girne KKTC


Yurtdışı devam etmekte olan projeler;

İbis Otel Moskova 



Akfen İnşaat hisseleri yüzde 7,89'a ulaştı!
Hamdi Akın: Üçüncü havalimanı için üzgün değilim!
TAV Yunanistan'daki havalimanları ile ilgileniyor!
Hamdi Akın: 3.Havalimanı Türkiye için önemli bir proje!


Geri Dön