25 / 04 / 2024

Hamdi Akın kimdir?

Hamdi Akın kimdir?

Akfen GYO Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın kimdir? Hamdi Akın daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Hamdi Akın'ın biyografisi...



Akfen GYO Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın kimdir? Hamdi Akın daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Hamdi Akın'ın biyografisi... 

Hamdi Akın kimdir?

1954 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Hamdi Akın, Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunu. Altyapı ve üstyapı inşaatı, deniz limanı işletmeciliği, deniz ulaşımı, su dağıtım ve atık su hizmetleri, enerji ve gayrimenkul gibi endüstri kollarında faaliyetler gerçekleştiren Akfen Holding’i kuran Hamdi Akın, aynı zamanda şirketin yönetim kurulu başkanı.

Akfen Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi dışında Mersin Liman İşletmeleri (MIP), Akfen Yenilenebilir Enerji, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Akfen GYO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdüren Hamdi Akın, 1997 yılında TAV markasını kurdu. 2017 yılına kadar da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam etti.

Hamdi Akın, 2000-2002 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanlığı, 1992-2004 yılları arasında Metal Sanayiciler Sendikası (MESS)  Ankara  Bölgesi Temsilciler Kurulu Başkanlığı, 1998-2000 yılları arasında Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1995-2001 yılları arasında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Üyeliği, 2008-2009 yılları arasında Türkiye Sanayici İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Bilgi Toplumu & Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanlığı ve 2011-2018 yılları arasında Deniz Temiz Derneği’nin (TURMEPA) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı.

Hamdi Akın, Akfen GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!


Geri Dön