18 / 04 / 2024

Hamdi Sedefçi: Hızlı tren Edirne ekonomisine çok şey katacak!

Hamdi Sedefçi: Hızlı tren Edirne ekonomisine çok şey katacak!

Hamdi Sedefçi: "Edirne, çalışan ve zenginlerin kenti olsun istiyorum. Burada yaşasınlar, sabah İstanbul'daki işlerine trenle gitsinler, akşam, hafta sonu parayı Edirne'de harcasınlar, Edirne'de bu şans var."




Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 2017'de hayata geçmesi beklenen hızlı trenin ekonomik anlamda Edirne'ye çok şey katacağını söyledi. 


Sedefçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hızlı tren projesiyle İstanbul'dan Edirne'ye ulaşmanın, Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişten daha kolay olacağım ileri sürdü. 


Ulaşımda konfor ve hızlılığın olduğu kentlerin her zaman geliştiğini ve zenginleştiğinin bilindiğini belirten Sedefçi, "İstanbul-Edirne hızlı tren projesi gerçekleştiğinde ulaşım süresi 55 dakikaya inecek. Bu bir metropolden bir başka kente ulaşım için mükemmel bir süre. 


Bu sayede biz İstanbul'un ön bahçesi olacağız" dedi. - "Elit tabaka İstanbul'da çalışsın, Edirne'de yaşasın" Sedefçi, gelecek günlerdeki avantajlar için şimdiden hazırlığa başladıklarını, sanayi çarşısındaki kentsel dönüşüm projesini bu doğrultuda hazırladıklarını söyledi. 


Edirne'yi çekim merkezi haline getirmek istediklerini belirten Sedefçi, şöyle konuştu: "İstanbulluları buraya çekmeye çalışıyorum. İstanbul'un elit tabakası buraya gelsin. 


Edirne, çalışan ve zenginlerin kenti olsun istiyorum. Burada yaşasınlar, sabah İstanbul'daki işlerine trenle gitsinler, akşam, hafta sonu parayı Edirne'de harcasınlar, Edirne'de bu şans var. Projemiz, içerisinde 4 bin konut, otel ve alışveriş merkezi, yaşam alanlan bulunan mükemmel bir konsept olacak. Sanayici esnafımızla bunu konuşacağız. Yeni sanayi sitesinin yapılacağı yer de hazır. Burayı da imara açıp İstanbul'un zenginlerini buraya çekmeye çalışacağız." 


AA


Geri Dön