25 / 04 / 2024

Hamid Abdullah Hussein Al-Ahmar kimdir?​​​​​​​

Hamid Abdullah Hussein Al-Ahmar kimdir?​​​​​​​

Hamid Abdullah Hussein Al-Ahmar kimdir? Hamid Abdullah Hussein Al-Ahmar daha önce hangi görevlerde bulunmuştu. İşte Hamid Abdullah Hussein Al-Ahmar'ın biyografisi...



Hamid Abdullah Hussein Al-Ahmar kimdir?

Hamid Abdullah Hussein Al-Ahmar 28121967 tarihinde Sana  Yemende doğmuştur.1994 Yılında Yemen Sana Üniversitesi Ekonomi Bölümünden onur derecesiyle mezun olan Hamid Abdullah Hussein Al-Ahmar ticaret hayatına Yemendeki Ahmar İthalat ve İhracat Grubunda başlamıştır. Dil eğitimini İngilterede alan Hamid Abdullah Hussein Al-Ahmar çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. İslam Ekonomisi üzerine doktorasını 2010 yılında Umdarman, Khurtoomda yapmıştır. Ailesi Yemenin saygın ailelerinden olup Yemende birçok şirketin kurulmasına katkıda bulunmuştur.

Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı şirketlerden bazıları şöyledir. SabaFon-GSM Şirketi: Yemenin ilk ve en büyük mobil operatörüdür, Saba İslam Bankası, Semantic Üretim Yemen Suudi Şirketi, B.S.C. Yatırım Şirketi Bahreyn,  Al-Salam Ticaret ve Organizasyon Birliği, Yemen Uluslararası Seyahat- Acenta Şirketi ve Uluslararası Havayolu Acentası, Uluslararası fuarlar için kurulmuş Apollo Şirketi, Baskı ve Yayın yapan Al-Afak şirketi, Birleşik Medikal Şirketi, Al-Ahmar Grubu, Yemen Gaz Şirketi. 

1993 seçimlerinden bu yana üç tur için Yemen Parlamentosu üyeliği görevini yapan Hamid Al-Ahmar, 1997 ve 2003te yeniden seçildi. Hl parlamento üyesi olup saygın üyeler arasındadır. Yemen Parlamentosunda Petrol ve Kalkınma Yönetim Kurulu üyeliği yapmaktadır.   Hamid Al-Ahmar aynı zamanda Yemen Islah partisinin danışma kurulu üyesi olup, Finlandiya Cumhuriyetinin Yemen Fahri Başkonsolosudur. Beyrut-Lübnanda bulunan ALGUDS Uluslararası Vakfı Başkanlığı ve Yemende Amran Valiliğinde Sosyal Refah Birliği Bölümü Şubesi Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Şeyh Abdullah El Ahmar Yardım Vakfı Genel Sekreteridir.

Hamid Abdullah Hussein Al-Ahmar, Trend GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!


Geri Dön