19 / 04 / 2024

Hamit Demir: Kentsel dönüşümle konut fiyatları artacak!

 Hamit Demir: Kentsel dönüşümle konut fiyatları artacak!

Durgun sezonda olan emlak sektörünün mütekabiliyet ve 2B yasalarıyla çok canlı bir sezon geçireceğini söyleyen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Kentsel dönüşümün de etkisiyle konut fiyatlarında artış olacaktır" dedi



Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, şimdilik durgun sezonda olan emlak sektörünün mütekabiliyet ve 2-B yasalarıyla daha canlı bir sezona hazırlandığını söyledi. Yeni Şafak'ın sorularını yanıtlayan Demir, özellikle mütekabiliyet yasasının önümüzdeki süreçte gayrimenkul piyasasına ciddi bir ivme kazandıracağını belirterek, "Sadece bireysel değil, yabancı fon ve kurumsal yatırımcılar da bu yasanın çıkmasını bekliyorlardı. Dolayısıyla beklentinin gerçekleştiği şu aşamada bir talep artışı söz konusu olacaktır" dedi. Yatırımcı taleplerinin uzun vadeli olabilmesi için Türkiye'nin marka değerinin pazarlanmasına yönelik çalışmalara hız verilmesi gerektiğini vurgulayan Demir, "Uzun vadedeki sonuçlar, sektör markalarının sadece bireysel olarak değil işbirliği içerisinde, kimi zaman ortak bir çatı altında hedeflenen ülkelerde yapacakları tanıtım ve pazarlama çalışmalarının başarısıyla doğrudan ilintili olacaktır" diye konuştu.


YATIRIMCI 2B'YE DİKKAT ETMELİ


2B yasasının da yine sektörü olumlu yönde hareketlendirecek bir yasa olduğuna dikkat çeken Demir, 2B konusunda başvuru aşamasında olunduğu için spekülatif bilgilerin yoğunlukta olacağını söyledi. Bu konuda gayrimenkul yatırımcılarını da uyaran Hamit Demir, gayrimenkul yatırımcısının temkinli davranmasının ve bekle-gör politikası izlemesinin kendi menfaatine olacağını aktardı. Bu yasaların kentsel dönüşümünde etkisiyle konut fiyatlarını arttıracağı görüşünde bulunan Demir, şöyle devam etti: "Ancak bu değer artışı toplu bir artış olarak değil, doğru lokasyonda yasa ve yönetmeliklere uygun yapılmış, sosyal donatıları beklentileri karşılayan nitelikli konut projelerinde yaşanacaktır."


350 milyonluk yatırım


Önümüzdeki dönemde 350 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyleyen Hamit Demir, "Yakın dönemde hafriyat çalışmalarına henüz başladığımız ve 35 bin metrekare alan üzerinde planlanan Demir Romance projesini hayata geçirmeye başladık. Önümüzdeki ay lansmanı yapılacak olan Demir Romance Projesi ise 1+1'den 4,5+1'e farklı büyüklük ve özelliklerde 908 konut ve 60 ticari üniteden oluşuyor. 2013-2014 döneminde ise Hadımköy'de 42 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan yeni bir proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Her iki projenin toplam maliyet bedeli ise 350 milyon Türk Lirası değerinde" diye konuştu. Ayrıca Demir, Beylikdüzü'de 2005 yılından bugüne kadar 165 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.


Kanal İstanbul manipüle ediliyor


Seçim öncesinde Başbakan'ın açıklamış olduğu Kanal İstanbul Projesi'ne de değinen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, şunları söyledi: "Kanal İstanbul henüz proje aşamasında bile değil. Buna rağmen bölgedeki emlak komisyoncularının gerek metrobüsün Beylikdüzü'ne gelmesini, gerekse Kanal İstanbul Projesi'ni ikinci el piyasasını manipüle etmek için kullandıklarını gözlemliyoruz. Elbette ki gerçekleştiği takdirde Kanal İstanbul projesi de metrobüs de bölge emlak piyasasını olumlu etkileyecektir."

Yeni Şafak


Geri Dön