19 / 04 / 2024

Hamit Demir: Markalı daire alan zarar etmez!

Hamit Demir: Markalı daire alan zarar etmez!

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir, Türkiye'de gayrimenkul sektörünün 2017 yılında birçok yatırım alarak ivme kazanacağını belirtti.



Gayrimenkul sektörünün 2017'de çok büyük ivme kazanacağının altını çizen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, yurtdışından Türkiye'ye büyük çapta yatırımların olacağını öngördü. Demir, doların önümüzdeki yılda 2.75'in altına ineceğini öngörerek, bu yılın sonuna kadar varlık barışı nedeniyle Türkiye'ye girecek para miktarının çok fazla olacağını kaydetti. Bu paraların Türkiye'de gayrimenkul sektöründe değerlendirileceğini ifade eden Demir, "Türkiye'ye girecek bu paralar arazi, konut fiyatlarını artıracak. Öte yandan 2017'de işlerin açılmasıyla, yabancı müşterinin gelmesiyle beraber fiyatlar artacak. O yüzden yatırımcı ve oturumcu kampanyanın son bulacağı 30 Ağustos'a kadar elini çabuk tutsun, iyi bir firmadan konut alan biri 2017 yılının ikinci çeyreğinde gelsin benim karşıma, eğer 'zarar ettim' derse, ben onun zararının iki katını vereceğim" dedi. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ve Gayrimenkul ve Yatırım Ortakları Derneği'nin (GYODER) başlatmış olduğu 10 sene vadeli yüzde 0.70 faiz oranı kampanyasının konut almak isteyenler için çok avantajlı olduğunun altını çizen Hamit Demir, şöyle konuştu: "2016 yılında yaşanan sıkıntılardan dolayı konut sektöründe zam yapılmadı, imalatla ilgili tüm ürünlere yüzde 19'a yakın zam geldi.  Bu zam yansıyacaktır. Şu an 0.70 faiz oranıyla konut alan biri yüzde 30 kazanıyor. Yüzde 2 5'e de yakın zam gelecek. Böylece şu anda konut alan biri yüzde 50'ye yakın para kazanmış olacak. Yatırımcı ne yapsın etsin mutlaka konut alsın, konut almanın tam zamanı." 


'MALİYETİN ALTINA DAİRE SATIYORUZ' 


Düzenlenen kampanyayla maliyetlerin altında daire verdiklerini belirten Demir, "Daire alıcısı bir mimarla, mühendisle gelsin, biz aldığımız oranı, maliyetleri anlatalım. Eğer verdiğimiz fiyat maliyetin altı değilse bana hiç para vermesin" dedi. İnşaat sektörünün kâr marjının yüzde 15 olduğunu kaydeden Hamit Demir, "Şu an yüzde 10 da maliyetlerin altında verdiğimizi düşünün, yüzde 25 kaybımız var. Bu kaybı ister istemez önümüzdeki yıllarda sektör canlılığını kazandığında yansıtmak zorundayız" diye konuştu. 


ŞEHİT AİLESİNE PEŞİNATSIZ DAİRE VERECEK


Demir İnşaat olarak şehit ailelerinin henüz çok taze olan acılarını yürekten paylaştıklarını belirten Hamit Demir, "Türkiye'nin zor bir sınavdan geçtiği şu günlerde Demir inşaat olarak üzerimize düşen vazifemizi sonuna kadar yapacağız. Bizler de firma olarak anlaşmalı bankaların bizlere sunmuş olduğu avantajlı faiz oranlarına ek olarak, şehit ailelerine yüzde 25 oranında indirim sunuyoruz. Böylece şehit aileleri Demir İnşaat'tan peşinat vermeden daire sahibi olabilecekler" dedi. 

Demir Romance 


KAMPANYAYA İKİ PROJEYLE KATILIYOR 


Demir inşaat, GYODER'in başlatmış olduğu kampanyaya iki projesiyle katılıyor. İstanbul Beylikdüzü'nde hayata geçirdiği Demir Romance projesinde 1 + 1, 2+1, 3+1, 4+1, 4.5+1'lerden oluşan 14 farklı daire ve 28 villa seçeneği sunuluyor. Büyükçekmece'deki Demir La Vida projesi ise 6 blokta 449 konut ve 39 ticari üniteden oluşuyor. Demir La Vida projesinde büyüklükleri 61 ile 500 metrekare arasında değişen 449 adet konut yer alıyor. 



Habertürk


Geri Dön