19 / 04 / 2024

Hangi borçlanmayı yapanlar EYT’den yararlanacak? İşte yanıtı

Hangi borçlanmayı yapanlar EYT’den yararlanacak? İşte yanıtı

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifinin gelecek hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması beklenmekte. 8 Eylül 1999 tarihinden sonra çalışmaya başlayanların bir kısmı ise hizmet borçlanması yaparak EYT kapsamına girmeye hak kazanıyor. Peki hangi borçlanmayı yapanlar EYT’de



AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifini pazartesi günü kamuoyuna duyuracak. Teklifin aynı gün TBMM Başkanlığına sunulacağı tahmin ediliyor. TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda salı gününden itibaren öncelikle yapılandırma kanunu teklifinin görüşmelerine başlanıyor. Ardından EYT teklifi komisyonda ve Genel Kurul’da tartışılacak. Ahmet Kıvanç, HABERTÜRK'te soruları cevapladı.

Teklifin Meclis’teki görüşmelerinin şubat ayının ortalarına kadar tamamlanması bekleniyor. Şubat ortasında Resmi Gazete’de yayımlandığı takdirde, 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlamış olup, SSK, BAĞ –KUR ve Emekli Sandığı gibi tabi olduğu statünün yaş dışındaki emeklilik koşullarını yerine getirmiş olanlar ay sonuna kadar emeklilik dilekçesi verebilecekler. Dilekçesini şubat ayında verenlerin emekli aylığı 1 Mart’tan geçerli olmak üzere bağlanacak. Emeklilik işlemlerinin tamamlanmasının ise nisan ayını bulması bekleniyor. Nisan ayında 1 Mart’tan itibaren hak edilen emekli aylığı topluca ödenecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön