26 / 04 / 2024

Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

Kredi kullanmak, son zamanlarda ev alabilmek için en uygun yöntemlerden biri olmaya devam ediyor. Pek çok kişi beğendiği evi alabilmek için bankaya kredi başvurusunda bulunurken, başvurunun onaylanmasında evin tapu tipi büyük bir önem taşıyor. Peki, Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?



Tapu tipleri ev kredisi kullanılırken, büyük önem taşır, zira bankalar, yaptıkları değerlendirme sonucunda, kredi verilecek ev üzerinde kişinin tam hakkını bilmek ister. Yine bununla birlikte, evin iskanının olup olmadığı da değerlendirmeye alınan konular arasındadır. Bugün ev almayı planlayan ve bunun için de kredi başvurusunda bulunacak kişiler için, “Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?” sorusuna yanıt verdik…

Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

HANGİ TAPU TİPLERİ İÇİN EV KREDİSİ KULLANILABİLİR?

Ev kredisi başvurularında kredinin onaylanması için en önemli kriterlerden biri tapu tipidir. Tapu tipleri işyeri tapusu ve ev tapusu olarak ikiye ayrılırken, ev kredisi çekilecekse, kişinin bilmesi gereken üç tapu tipi vardır. Bunlar;

  • Hisseli tapu
  • Kat irtifakı tapusu
  • Kat mülkiyeti tapusudur.

HİSSELİ TAPU İÇİN EV KREDİSİ KREDİ ALINABİLİR Mİ?

Hisseli tapu, bir evin üzerinde birden çok kişinin hak sahibi olduğu tapu çeşididir. Hisseli tapuda, eve sahip olan kişilerin isimleri ve sayıları yer alırken, mülkiyet hakkı açısından detaylı bir bilgi içermez. Hisseli arsa tapularında da yine kimlerin hak sahibi olduğu belirtilir ama arsanın hangi bölümünün kime ait olduğu bilinmez.

Hisseli tapu için ev kredisine başvurulduğunda bankalar bu krediyi onaylamaz. Çünkü, kişiler arası olası anlaşmazlıklarda mahkemeler uzun zaman boyunca devam edebilmektedir.  

 


Geri Dön