28 / 03 / 2024

Harman Mahallesi'nin tapu sorunu çözüldü!

Harman Mahallesi'nin tapu sorunu çözüldü!

Mamak Harman Mahallesi'nde çözüm bekleyen imar sorunu tarih oldu. 586 kişi tapusuna kavuşmanın mutluluğunu yaşadı Mamak Belediyesi, ilçe sınırlarındaki gerekli imar değişikliliklerini yaparak vatandaşların mağduriyetini gideriyor




Mamak Harman Mahallesi'nde çözüm bekleyen imar sorunu tarih oldu. 586 kişi tapusuna kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Mamak Belediyesi, ilçe sınırlarındaki gerekli imar değişikliklerini yaparak vatandaşların mağduriyetini gideriyor. Geçtiğimiz yıl Hürel Mahallesi'nde gerçekleştirdiği imar değişikliğiyle 586 vatandaşa tapusunu teslim eden belediye, bu yıl da Harman Mahallesi'nde 500 vatandaşa tapusunu teslim etti. 80 bin metrekarelik bir alanı kapsayan imar değişikliğiyle bölgede modern yapılaşmanın da önü açılmış oldu. Mamak Muhtarlar Derneği'nde gerçekleşen tapu dağıtım töreninde konuşan Belediye Başkanı Mesut Akgül, "1.5 yıldır plan çalışması devam ediyordu. Tapuları dağıtmaya başlıyoruz. Önümüzdeki günlerde yapılaşma başlıyor. Klasik parselden ada bazlı parsele dönüşen imar planıyla birlikte vatandaşlarımız ada bazlı imarın avantajlarını yaşayacak. Emsal artışlarla müteahhitlerin tercih edeceği blok ve site tarzı yapılaşmanın önünü açıyoruz" dedi. 

Emsali de Harman Mahallesi'nde yapılan imar değişikliğiyle emsal 1.60'tan 1.80 yükseltildi. Bu değişiklik bölgeye yatırım yapmak isteyen müteahhitlerin de önünü açıyor. İmar planı içerisinde yeşil alanların, parkların, dini tesisler, sosyal kültürel tesislerin ve yaşam alanlarının bulunduğunu dile getiren Akgül daha sonra 20 vatandaşa da tapusunu verdi. 



Sabah Ankara


Geri Dön