26 / 04 / 2024

Hasan Çakırmelikoğlu: Yeşil yol projesi bölgenin kalkınması için kilit projedir!

Hasan Çakırmelikoğlu: Yeşil yol projesi bölgenin kalkınması için kilit projedir!

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce'den Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu'na ziyaret. Çakırmelikoğlu, "Yeşil Yol sadece bir yol yatırımı değil, turizmle entegreli bir projedir." dedi.



DOKAP Başkanı Ekrem Yüce'den Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu'na ziyaret. 

Yeni hizmet binasında Oda Başkanı Çakırmelikoğlu'nu ziyaret eden Doğu Karadeniz Projesi Başkanı Ekrem Yüce; "Giresun'un da içinde yer aldığı DOKAP bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. 2015 yatırım programına aldığımız Giresun Adası'nın turizme kazandırılması için bir projemiz mevcut. Proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli çalışmaktayız. Giresun İl Özel İdaresi ise projenin uygulayıcısıdır. Giresun Adasının mevcut hali ile ziyaretçilerin ihtiyaçlarına cevap verememektedir. 

Bu proje ile Gemilerçekeği Balıkçı Barınağı ile entegreli bir proje planlanmıştır. Proje bedeli 6 milyon TL olmakla birlikte, proje 2015 yılı yatırım programındadır. 

Diğer yandan bölgenin en önemli projesi olan Yeşil Yol çalışmaları aralıksız sürmektedir.8 ilin yaylaları ve turizm merkezlerini bir birine bağlayacak olan yeşil yol projesi ile doğaya saygılı ve entegreli bir yol ağı oluşturulacak, yaylalardaki yapılaşmaya bir düzen getirilecek, kentsel dönüşüm gibi kırsal dönüşüm de sağlanacak, turizm merkezi ilan edilen yerlerde çevre düzeni, nazım ve uygulamalı imar planları hazırlanacak, lezzet durakları oluşturulacak." dedi. 

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; "Doğu Karadeniz Bölgesi özellikle Yeşil Yol projesi ile önemli bir mesafe alacaktır. Samsun'dan Artvin'e kadar entegreli bir proje bölgenin sosyoekonomik kalkınmasına fayda sağlayacaktır. 

Giresun bu projeden azami yararlanmayı hedeflemektedir. 

Özellikle doğu-batı bağlantıları Yeşil Yol projesinde ilimizin potansiyeline katkı sağlayacaktır. Bu mega çalışmanın temelinden itibaren içinde yer alan DOKAP Başkanı Ekrem Beye şahsında teşekkür ederim. Doğa ile entegreli bir çalışma olan Yeşil Yol sadece bir yol yatırımı değil, turizmle entegreli bir projedir. 

Bölgenin kalkınmasında kilit projedir şeklinde konuştu. 



Yeni Şebinkarahisar Gazetesi


Geri Dön