26 / 04 / 2024

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde neler var?

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde neler var?

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in katılacağı törenle açılıyor. Peki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde neler var? Tesis nerede?




Türkiye Futbol Federasyonu’nun tarihindeki en büyük alt yapı yatırımı olan ve 26 yıllık özlemi gideren tesisler, çevreye duyarlı, yenilenebilir enerji kabiliyeti, tasarruf odaklı yapısıyla üst düzey bir standardı içeriyor.


Türkiye Futbol Federasyonu Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri İnşaatı Aras İnşaat tarafından 450 günde tamamlandı...


Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Projesi'nde neler var?


Türkiye Futbol Federasyonu'nun prestij projesi olan Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri çevreye ve doğaya duyarlı, enerji geri dönüşümlerinin sağlandığı, yalnızca sporumuz ve futbolumuz açısından değil, ülkemiz adına da öncü projelerden biri olacak.


- Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri, 235 bin metrekarelik bir alan içerisinde yer alıyor.



Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri nde neler var?



- Temeli atıldıktan sonra 13 ayda bitirildi ve 2014 Temmuz'da hizmete açılıyor.


- Türkiye'nin en büyük, en modern, en kapsamlı kamp ve eğitim tesisleri... 


- Toplam kapalı alanı yaklaşık 18.500 metrekareyi bulan tesis, ana yay aksına bağlanmış 6 kütleden oluşuyor.


- Yönetim binası, toplantı ve konferans salonları, konaklama binası, sağlık kulübü, restoran ve benzeri alanları da kapsayan tesis, Türk futboluna üst düzey bir konforla hizmet ve çalışma alanları sunuyor.


- Toplam kapalı alanı 2 bin 320 metrekareyi bulan ofis binası 3 katlı inşa edildi. Millî Takımlar ve Futbol Gelişim Direktörlüğü'ne bağlı birimler burada hizmet verecek.


- Konaklama bloğu 7 bin 935 metrekarelik bir kapalı alandan oluşuyor. 3 katlı binada 3 bin 200 metrekarelik bölümde 85 oda yer alıyor. 2'si süit, 83'ü iki kişilik olarak planlanan bu odaların yanı sıra, blok içerisinde hobi ve toplantı odaları da bulunuyor.


- Konaklama bloğunun içerisinde modern bir mutfak, özel ve genel yemek salonlarını içeren bir restoran yer alıyor.


- Çok amaçlı salon bloğu 1000 metrekarelik bir kapalı alandan oluşuyor. 182 kişilik oditoryum, 168 kişilik seminer salonu, ihtiyaç duyulduğunda salon olarak da kullanılabilecek 250 metrekarelik bir fuaye alanı ve küçük ölçekli toplantı salonları bu blokta bulunuyor.


- İki katlı Sağlık Kulübü bloğunun zemininde 1000 metrekarelik yüzme ve terapi havuzları ile 900 metrekare içerisinde hamam, tedavi odaları ve benzeri sağlık birimleri; 1. katta ise 350 metrekarelik fitness salonu yer alıyor.



Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri nde neler var?




- 450 metrekarelik teknik blokta ise trafo ve jeneratör odaları var.


- Halen kullanımda olan 4 adet çim sahanın yüzeyleri yenilenecek. Ayrıca bir çim saha daha yapılıp sayı 5'e çıkarılacak. Bu sahaların bir tanesi, küçük ölçekli tribünleri, destek birimleri ve tel örgüleriyle stadyum olarak inşa edilecek.


- Dere yanındaki araziler ıslah edilerek yürüyüş ve koşu parkurlarının olduğu yeşil alanlar haline getirilecek.


Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri nerede? Nasıl gidilir?




Geri Dön