24 / 04 / 2024

Hasan Doğan Milli Takımlar Tesisleri'nin temeli yarın atılacak!

Hasan Doğan Milli Takımlar Tesisleri'nin temeli yarın atılacak!

Riva'daki Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin temeli yarın atılacak....




     TFF'den yapılan açıklamaya göre, milli takımların tüm kamp programlarını gerçekleştireceği tesislerin 14 aylık bir sürede tamamlanması planlanıyor. 

     Federasyon tarihindeki en büyük altyapı yatırımı olduğu kaydedilen tesislerin, çevreye duyarlı, yenilenebilir enerji kabiliyeti ve tasarruf odaklı yapısıyla, LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Sertifikası'nın güçlü bir adayı olacağı belirtildi. 

     Riva'da 235 bin metrekare arsa üzerine inşa edilecek tesislerin, nizami futbol sahaları, tenis kortları, mini golf sahası, mini gölet ve yürüyüş alanları, koşu parkurları, açık otopark ve rekreasyon alanlarından oluşacağı bildirildi. Tesislerin 17 bin 643 metrekarelik kapalı alanının, 6 kütle üzerinde inşa edileceği, yönetim, konferans, toplantı, konaklama, sağlık kulübü, restoran gibi tüm idari ve sosyal alanlarını bünyesinde barındıracağı kaydedildi. 

     Milli takımların 8 bin metrekareden oluşan 3 katlı konaklama bloğuyla kendi tesislerine kavuşacağı, ikisi suit, toplam 85 odanın yer alacağı konaklama kısmında toplantı odaları, konferans salonları, hobi alanları ve restoranlar bulunacağı bildirildi. 

     İki katlı sağlık kulübünün bin 900 metrekarelik zemin katında yüzme ve terapi havuzları ile hamam, sauna, masaj ve tedavi odalarından oluşan sağlık birimleri yer alacağı, üst katta ise 350 metrekarelik fitness salonu bulunacağı belirtildi. 

     Tesislerin mevcut arazisinde bulunan futbol sahalarının çim yüzeyleri değiştirilip, saha sayısı 5'e çıkarılacağı, projeye göre, sahaların destek birimleri, tribünleri, tel örgüleri de yeniden tasarımlanacağı kaydedildi. Dereye yakın arazi şeridinin ise ıslah edilerek yürüyüş ve koşu parkurlarının yer alacağı yeşil alan haline dönüştürüleceği bildirildi. 


AA


Geri Dön