26 / 04 / 2024

Hasan Karabağ: Bayraklı'da dönüşüm kendiliğinden olacak!

Hasan Karabağ: Bayraklı'da dönüşüm kendiliğinden olacak!

Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ, "Bayraklı'da dönüşüm kendiliğinden olacak" diyor. Bayraklı Belediyesi, ilçedeki kentsel dönüşümün kendiliğinden gerçekleşmesi ve vatandaşın müteahhiderle kolayca anlaşabilmesi için çalışmalarını hızlandırdı.



Bayraklı Kentsel dönüşüm sürecindeki Bayraklı Belediyesi, bölgede yaşayanların yerinde kalacağı ve çağdaş konutlara kavuşturulacağı dönüşüm planlarını bir bir hayata geçiriyor. Kültür sanat etkinlikleri, dernekler, kütüphaneler ve sağlıkla ilgili reformlar, Bayraklı sakinlerinin ilgisi ve desteğiyle büyüyor. 


Gecekondulaşmanın yoğun olarak yaşandığı bölgelerden Bayraklı'da, kentsel dönüşüm projelerinde sona gelindi. Bayraklı Belediyesi, nazım imar planı doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planlarını şehir meclisine sundu. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bayraklı'da dönüşüm kendiliğinden olacak" diyor. Bayraklı Belediyesi, ilçedeki kentsel dönüşümün kendiliğinden gerçekleşmesi ve vatandaşın müteahhitlerle kolayca anlaşabilmesi için de çalışmalarını hızlandırdı.  İzmir  Büyükşehir Belediye Meclisi, Çay ve Tepekule mahallerinin bir bölümünü ilgilendiren 1/5.000 ölçekli ilave nazım imar planlan devreye alındı. 


AKILLI BİNALAR İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Bayraklı Belediyesi'nin Altınyol üzerinde yapımı devam eden hizmet binası inşaatında ise sona yaklaşıldı. Hizmet binasının dış cephe kompozit ve cam giydirme çalışmaları tamamlandı, içeride de granit, fayans ve seramik çalışmaları ile altyapı, elektrik ve mekanik çalışmaları tamamen bitti. Karabağ, "Bir aksilik olmazsa yaz sonu yeni binamızda hizmet vermeye başlayacağız" diyor. Otobüs, metro ve vapur iskelesi gibi ulaşım akslarının hemen yakınında bulunan hizmet binasının altyapı çalışmalarının önemli bölümü tamamlandı, ince işlere geçildi. Elektrik ve mekanik gibi tüm altyapı işlemlerinin tamamlandığı hizmet binasında asansör ve klima montajları devam ediyor. Dış cephe Türkiye'nin en büyük cam üreticisinin lisanslı camları ile kaplandı. Işığı en iyi şekilde içeri alan cam sistemi ile elektrik tasarrufu da sağlanacak. Meclis salonu üst düzey mikrofon, ses ve görüntü sistemleri ile donatılacak. Aynı katta siyasi partilere özel grup salonları da bulunacak. Öte yandan binanın giriş katında bulunacak güvenlik, danışma ve üst katında yer alan meclis salonu ile gelir birimi vezneleri için çalışmalar tamamlandı. Başkan Karabağ, geçmişte yaşanan aksiliklere karşın hizmet binası inşaatında önemli yol kat ettiklerini söylüyor ve "Arkadaşlarımız gece gündüz demeden çalışıyor. Bir aksilik olmazsa yaz sonunda yeni binamıza taşınmış olacağız" açıklamasını yapıyor. 


TERAS PARK SİZİ BEKLİYOR! 

Bayraklı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 6 bin 635 metrekare alan üzerine kurulan Teras Park sizleri bekliyor. Uygun fiyatlarla hizmet veren Teras Park'ta vatandaşlar eşsiz körfez manzarası eşliğinde çaylarım yudumlayabilecek, sabah kahvaltılarım ya da öğlen-akşam yemeklerini yiyebilecek. Geçtiğimiz hafta Yeni Türkü konseriyle açılışı gerçekleştirilen, 75. Yıl Mahallesindeki Teras Park projesi, eşsiz Körfez manzarası ile dikkat çekti. Hizmete girmesiyle kısa sürede Bayraklı'nın simge noktalarından biri haline gelen Teraspark'ta vatandaşlar muhteşem İzmir manzarasında sohbet edip, vakit geçirmenin keyfini sürüyor. Ayrıca Teras Park'ın restoran-kafe bölümünde uygun fiyatlarla kaliteli yemek yeme imkanı sunuluyor. Çocuk oyun grubu, banklar ve geçiş yolları yer aldığı Teras Park şimdiden kentin cazibe merkezi olmayı başardı. 


BURAYA GELENLER KÖRFEZ MANZARASINI KUŞ BAKIŞI İZLEYEBİLECEK 

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçeye yeşil alanlar kazandırmak için çalıştıklarını söyledi. Teras Park'ın 6 bin 635 metrekare alan üzerine kurulduğunu bunun 4 bin metrekarelik bölümünün yeşil alan olduğunu belirterek, "Teras Park, eşsiz bir Körfez manzarasına sahip bir alan. Vatandaşlarımızın yürüyüş yapabilecekleri, dinlenebilecekleri, Körfez manzarasıyla kahvaltılarını yapabilecekleri, öğle ve akşam yemeklerini yiyebilecekleri bir mekan yarattık. Teras Park, gerçek muhteşem bir yaşam alanı oldu. Buraya gelenler eşi, benzeri bulunmayan körfez manzarasını kuş bakışı izleyebilecek. Gerçekten, hemşehrilerimin nefes alabilecekleri bir park. Ulaşım da oldukça kolay. Çevreyolundan Bayraklı çıkışını takip ederek bu yaşam alanına kolaylıkla ulaşılabilir. Bu proje İzmir'e ve Bayraklı'mıza hayırlı uğurlu olsun" dedi. 


İSTİHDAMA REKOR DESTEK 

2015'te 732 kişinin iş bulmasına aracılık eden belediyeden beş yılda iş bulanların sayısı 11 bin 382 oldu. Karabağ, "İşsizlik büyük sorun. Herkesin belediye çalışması gibi bir durum söz konusu değil. İş-Kur masamız aracılığı ile işsizlerin iş bulmasına aracılık ediyoruz. Çalışmalarımız yeni yılda da sürecek" diyor. Bayraklı Belediyesi bünyesinde kurulan İş-Kur masası aracılığı ile işsiz vatandaşlar iş sahibi olmaya devam ediyor. 


KÜTÜPHANE SAYISI ARTIYOR 

Kütüphaneler Haftası'nda 14'üncü kütüphanesini Manavkuyu Mahallesinde hizmete açan Bayraklı Belediyesi, kamusal hizmetlerden birini daha gerçekleştirmiş oldu. Belediye Başkam Hasan Karabağ, "Çocuklarımızın, gençlerimiz okuması için elimizden geleni yapıyoruz. Yeter ki onlar okusun, öğrensin. Her mahallemizde bir kütüphanemiz olacak" diyor. "Her mahalleye bir kütüphane" sloganıyla yola çıkan Bayraklı Belediyesi, 23 mahalleli ilçede bugüne kadar 13 farklı noktada kütüphane açtı. 


İNANÇ KÜLTÜRÜ HİZMETİYLE ÖNE ÇIKIYOR 

Bayraklı Belediyesi yaptığı kültür merkezi ve Cemevi projeleri ile Bayraklı'da Alevi inanç ve kültürünün yaşatılmasında önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Projenin toplam inşaat alanı 850 metrekareyi bulacak. Başkan Karabağ, Nafiz Gürman Mahallesindeki kültür merkezi ve taziye evi projesinin önemli ölçüde tamamladıklarını ve önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceklerini söylüyor ve şöyle devam ediyor: "Parsel sahiplerinden hisselerini aldık. Bir sorun kalmadı. Projeyi dört katil olarak planladık. Bayraklıya yakışan proje olacak. Her mahalleye eşit hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. Göreve geldiğimizde 'Camiler, Kiliseler, Cemevleri bizim' dedik ve bu doğrultuda çalışmalar yaptık, yapıyoruz."


Fortune


Geri Dön