26 / 04 / 2024

Fatma Toru: 2015 Meram'da dönüşüm yılı olacak!

Fatma Toru: 2015 Meram'da dönüşüm yılı olacak!

Fatma Toru ' Meram'ı daha modern ve yaşanabilir ilçeler arasında daha ileri seviyelere taşımak için ekiplerimizle birlikte seferber olduk. 2015 Meram'da dönüşüm yılı olacak' dedi.



HALKIN büyük teveccühüyle 2014 yılında göreve başladıklarını hatırlatan Başkan Toru "Tabii ki bu teveccüh bize büyük bir sorumluluk da yüklemiştir. Bunun bilinciyle Meram'ı daha modern ve yaşanabilir ilçeler arasında daha ileri seviyelere taşımak için ekiplerimizle birlikte seferber olduk. Meramdın temel sorunlarının başında imar ve kentsel dönüşüm gelmektedir. Bu minvalde çalışmalarımıza ağırlık verdik. Çaybaşı, Hacıfettah ve Aksinne Mahallelerimizde kentsel dönüşüm çalışmalarına başladık. Dönüşüm çerçevesinde Konya'nın en eski yerleşim birimi olan Çaybaşı ve Hacıfettah Mahallelerini tekrar canlandırma arzusundayız. Planlama ve projelendirme çalışmalarımızı tamamen bunun üzerine odakladık. 2014 yılında imar planı ve revizyon çalışmaları kapsamında 43 milyon metrekarelik alanda planlama yaptık. Yeni yol açma, asfalt, bordur, parke ve diğer fiziki belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kültürel ve sosyal belediyecilik alanlarında da örnek projeler uyguladık. 

2015 yılı, kentsel dönüşüm ve planlama ile diğer belediyecilik hizmetleri açısından çok önemli bir yıl olacak" diye konuştu. 2015 yılının. Yeni Türkiye'nin inşası noktasında da önemli bir vıl olacağına dikkat çeken Başkan Toru, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Hrdoğan ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu yönetimindeki Yeni Türkiye hedefi doğrultusunda bizler de her yönüyle yenilenmiş şehirleri inşa etmek için çaba harcayacağız. 

Bölgesinde lider ülke olan Yeni Türkiye'ye yakışan şehirler oluşturmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.


Anadolu Telgraf



Geri Dön