26 / 04 / 2024

Hasan Karabağ: Bayraklı'yı kentsel dönüşümle kurtarırız!

Hasan Karabağ: Bayraklı'yı kentsel dönüşümle kurtarırız!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Kentsel Dönüşüm Yasası'nda vatandaşı zorlayıcı hükümler olduğuna dikkat çekti, 'Halkın elini güçlendirecek bölgesel imar planlarım' 5 bölgede başlattıklarını da açıkladı.




Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçedele en acil çözüm bekleyen sorunun, kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. Bu konuda çıkarılan 6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası'nı değerlendiren Karabağ, 'Bu yasa, bizim onay verdiğimiz bir yasa değildir. 

Çünkü içinde vatandaşı zorlayan unsurlar var. Biz belediye olarak vatandaşın elini güçlendirecek çalışmalar yapacağız' dedi. Bayraklı'da inşaat hareketinin başlaması gerektiğinin altını çizen Karabağ, şunları söyledi: 'Kentsel dönüşümü belediye yapacak diye bir şey yok. Çalışmayan imar planlarının değiştirilip bölgesel imar planları yapıp, müteahhitlik hizmetlerine uygun hale getirmemiz gerekiyor. 

Bunu beş bölgede başlattık. 

Onur Mahallesi, Yamanlar, Gümüşpala, Adalet Mahallesi, Çay Mahallesi gibi bölgelerimizde iki-üç katlı imarların, arsaların birleştirilmesiyle 4-5-6 katlı duruma getirmek istiyoruz. Böyle olunca, kentsel dönüşüme giren vatandaş ile müteahhit arasındaki pazarlıkta, vatandaşın elini güçlendirmiş olacağız. Başka türlü gecekondulardan kurtulamayız. 6306 sayılı yasa, bizim istemediğimiz bir yasa. Bu yasa, vatandaşın bütçesini zorluyor.' 30 Martta zorlanmadım Hasan Karabağ, 'Hangi seçim daha zordu?' sorusuna ise şu yanıtı verdi: '2009 seçimleri daha zordu. Benim için çok uzun süre çalışma gerektirdi. Bayraklı insanıyım ama Bornova'dan ve Karşıyaka'dan bağlanan mahalleler vardı. Yeni kurulan bir ilçede ilk seçimdi. 8-9 ay çalıştım. 

Fiziki anlamda zordu. O zaman tanınmışlık oranım düşüktü. 

Şimdi bu oran yüzde 90'm üzerinde. 30 Mart'ta, kendimi tanıtmak gibi bir sorunum yoktu. 

Herkesi memnun etmek mümkün değil ama memmun ettiğimiz önemli bir kitle vardı. Genel merkez ile hiç görüşmedim. Genel merkeze taşınmak yerine halka gitmeyi daha doğru buldum. 2009'da bize oy vermeyenlerin üzerine çok gittim." dedi


Haber Ekspress


Geri Dön