20 / 04 / 2024

Hasan Sökmen'den 'köprü altı oteli' önerisi!

Hasan Sökmen'den 'köprü altı oteli' önerisi!

İstanbul'a 3. Köprü tartışmaları devam ederken mimar Hasan Sökmen'den zihni sinir bir öneri geldi



3. Köprüyü altında otel ve restoranlarla inşa edip dünyaya pazarlayalım. Azeri milyarder Telman İsmailov'un Antalya'da yaptırdığı Mardan Palace oteli başta olmak üzere çok sayıda tanınmış otelin mimarı olan Hasan Sökmen, İstanbul'a yapılması planlanan 3. köprü ile ilgili tartışmalara yepyeni bir boyut getirdi. 3. köprünün yeri ile ilgili tartışmalar farklı platformlarda devam ederken mimar Sökmen köprünün iki kat halinde yapılarak altında otel ve restoranlardan oluşan sosyal alanlar yapılmasını önerdi. Medi Mimarlık'ın sahibi Sökmen, Köprü altı oteli önerisi için bir proje de hazırladı ve projeyi Büyükşehir Belediyesi ile diğer yetkililerle paylaşmaya hazırlanıyor. Sökmen, İstanbul Boğazı'nın üstünde dünyaya çok iyi bir şekilde pazarlanabilecek bir yatırımla projenin cazip daha cazip hale getirilebileceğini kaydetti. Sökmen, yapılması durumunda köprü altı otelinin 350 odaya sahip olabileceğini kaydetti. Otelin yanı sıra farklı işletmelere verilebilecke çok sayda restoranın da köprü üstünde işletilebileceğini söyleyen Sökmen, "Hem turistler hem de çok sayıda insan için boğazın ve köprünün üstünde yemek yemek çok ilginç bir deneyim. Otel odasından çok restoranlara da ağırlı verilebilecek bir proje içi köprü sadece otoyol geliri değil otel ve restoranlarıyla da para basar hale getirilebilir" diye konuştu. Sökmen, "Eğer ilgi çekerse bu bir ilk olacak. Boğazın en güzel yerlerinden birinde kim havada uyumak istemez ki. Özellikle de yabancı otel zincirleri böyle bir projede işletme için birbiriyle yarışır" diye konuştu.

'5 YILDA GERİ DÖNER'
Köprü oteli projesinin dünyada bir ilk olacağının söyleyen Sökmen, "3. Köprü ihaleye çıkarılacağından yatırımcılar 25 yıl gibi uzun vadeli bir geri dönüş planlayacak. Ancak köprünün altına otel ve restoran gibi turistik bir kat da eklenirse bu geri dönüş 5 yıla inebilir" dedi. İstanbul Bridge Otel adını verdiği konsepte yabancı otel zincirlerinin de çok ilgi göstereceğini söyleyen Sökmen, İstanbul'a yapılacak 3. köprünün yatırımcılar için bu şekilde daha cazip hale getirilebileceğini de söyledi.

'ALTINDAN TREN GEÇEBİLİYORSA OTEL DE OLUR'
KÖPRÜ altı otel projesinin dünyada başka bir örneği bulunmuyor. Sökmen, iki katlı köprünün risk oluşturup oluşturmayacağı ile ilgili sorumuza "ABD'de San Francisco gibi yerlerde altında binlerce tonluk trenlerin hızla geçtiği köprüler inşa ediliyor. Bu köprüler tonlarca tonluk trenleri taşıyabiliyorsa bir oteli de taşıyabilir" dedi. Sökmen, köprü altındaki otelin izolasyonu için çok özel malzemeler kullanılarak üstünden geçen otomobillerinin sesinin tamamen izole edilebileceğini de söyledi.

TEMATİK MİMARİLİ OTELLERİ ANTALYA İLE TANIŞTIRDI
MİMAR Hasan Sökmen, son olarak Antalya'da Telman İsmailov'a yaptığı Mardan Palace otelini inşa etti. Antalya ve Türkiye'nin çeşitli yerleri ile Türki cumhuriyetlerde çok sayıda otel projesine de imza atan Sökmen özellikle de temalı otel projeleri ile tanınıyor. Antalya'da Topkapı Sarayı, Kremlin Sarayı, Titanic Otel, Venezia Palace gibi temalı oteller Sökmen'in bazı projeleri arasında yer alıyor.
Dilek TAŞ/Sabah


Geri Dön