25 / 04 / 2024

Hasan Sözbilir kimdir?

Hasan Sözbilir kimdir?

Profesör Doktor Hasan Sözbilir kimdir? Hasan Sözbilir hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Hasan Sözbilir'in biyografisi...



Hasan Sözbilir kimdir?

1986 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde mezun olan Hasan Sözbilir, yüksek lisansını  Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde, doktorasını Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği (Genel Jeoloji) Anabilim Dalı'nda yaptı. Sözbilir, 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde eğitimini tamamlayarak Profesör ünvanını aldı. 

Hasan Sözbilir kimdir?

Deprem tahminlerinde bulunan Hasan Sözbilir, bu zamana kadar birçok projede imzası bulundu. Sözbilir, 2003 yılında ve 2009 yılın Altın Çekiç Araştırma ödüllerini almaya hak kazandı. 

Deprem ve tsunami araştırmalarında eş zamanlı bölgesel gözlem yapan, verileri 7/24 anlık analiz eden, yerel ve ulusal otorite ile işbirliği halinde sonuçları paylaşan bir merkez olan Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü olarak görev yapıyor. 

Hasan Sözbilir'den  İzmir  depremi açıklaması!

 


Geri Dön