19 / 04 / 2024

Hasan Tahsin: Gaziosmanpaşa, İstanbul'daki Kentsel Dönüşüm çalışmalarında en büyük alana sahip!

Hasan Tahsin: Gaziosmanpaşa, İstanbul'daki Kentsel Dönüşüm çalışmalarında en büyük alana sahip!

İstanbul Gaziosmanpaşa 'da büyük kentsel dönüşüm başladı. İlçe belediyesinin öncülüğünde yürütülen büyük dönüşüm kapsamında, 588 konutluk projenin temeli atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, dönüşümün en büyük itici gücünün cesur davranmak olduğunu



Kentsel Dönüşüm vizyonu şimdi de İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde yükseliyor. İlçedeki büyük kentsel dönüşüme öncülük eden Gaziosmanpaşa Belediyesi, 588 konutluk projesinin temelini attı. Fevzi Çakmak Mahallesindeki hak sahibi vatandaşlarla anlaşılarak başlatılan dönüşüm kapsamında yapılacak konutların temel atma töreni gerçekleşti. 


'KENTSEL DÖNÜŞÜM CESARET İŞİ'


Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşümün zor ve cesaret gerektiren bir iş olduğunun altını çizdi. Kentsel dönüşüm hamlesine yeni bir halka daha eklendiğini ifade eden Güllüce, "Şu ana kadar binalarda yaptığımız testlerde çoğu bina riskli ve biz bunları deprem riski olmayan binalar haline getirmeye çalışıyoruz. Kentsel dönüşüm yapmanın birinci sebebi binalarımızı düzgün bir hale getirmek ve riske karşı korumaktır" dedi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise, Gaziosmanpaşa'nın, İstanbul'daki Kentsel Dönüşüm çalışmalarında en büyük alana sahip ilçe olduğunu belirtti. Başkan Usta, "Buna göre ilçemiz yüzölçümünün yaklaşık yüzde 37'sinde Kentsel Dönüşüm gerçekleştirilecektir. 

Kentsel dönüşüm çalışmalarımız ilçemizdeki toplam 13 mahallemizde 22 bölgede sürüyor" diye konuştu. 


ŞEHİRDE DÖNÜŞÜM YASAMDA GELİŞİM 


Kentsel dönüşümde dikkat ettikleri en önemli noktanın bu süreci halkla birlikte, işbirliği ve karşılıklı istişare içinde yürütmek olduğunu anlatan Başkan Usta. "Kentsel Dönüşüm projelerimize halkımızla birlikte karar vererek, ortak geleceğimizi şekillendirmek temel amacımızdır. Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm devam ediyor. 1. temel atma töreni 76 bina ve 132 kondu yıkılıp 588 ev apılacal kımızın güven, emniyet ve refah içinde yaşamasıdır" diye konuştu.


Yeni Şafak


Geri Dön