23 / 04 / 2024

Hasan Tahsin Usta: Kentsel dönüşüm iletişimle başlamalı!

Hasan Tahsin Usta: Kentsel dönüşüm iletişimle başlamalı!

Kentsel Dönüşüm Merkezi Derneği Başkanı Hasan Tahsin Usta önceliğin iletişime verilmesi gerektiğini vurguluyor. Hasan Usta, sektörün önünde ki en büyük aşama olarak kentsel dönüşümü görüyor.




         Geçtiğimiz on yılda Türkiye’nin dinamo sektörü olarak görülen inşaat sektörü büyüme hacmine paralel olarak ülkemizi büyüttü. Her geçen gün kullanılan yeni teknoloji ve alp yapı çalışmaları ile gaz kesmeden sektörde ki büyüme devam ediyor. Yakın geçmişte karşımıza çıkan ve sektörün büyüme hızına paralel olarak gelişen bir kavram “KENTSEL DÖNÜŞÜM”. Cumhuriyet tarihinden bu yana yapılaşmada ki sıkıntıların çözümü, insan sağlığı ve her bireyin modern konut ihtiyacını karşımaya çalışan bu kavram uygulama noktasında ne gibi sorunlara yol açıyor. İstanbul başta olmak üzere kentsel dönüşüm kapsamında birçok ilde çalışmalar başladı.


            Kentsel dönüşümün vatandaşlarımızda ki algısı konusunda bir araştırma yapıldı. Bu araştırma da kentsel dönüşümün ne olduğunu anlayamayanların oranı %47 oldu. Bu sonuçlara düşünüldüğünde kentsel dönüşümün önce iletişiminin yapılması gerekliliği ortaya çıktı. Kentsel Dönüşüm Merkezi Derneği Başkanı Hasan Tahsin Usta önceliğin iletişime verilmesi gerektiğini vurguluyor. İstanbul’da kentsel dönüşüm ile ilgili birçok projeyi hayata geçiren Usta, özellikle halk doğru ve derinlemesine bilgilendirildiğinde var olan kentsel dönüşüm projelerinin çok daha hızlı yol aldığının altını çiziyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Harita Yüksek Mühendisi olan Hasan Tahsin Usta Okan Üniversitesi’nde Kentsel Dönüşüm konusu ile ilgili yüksek lisans sahibi. “Önce iletişim sonra kentsel dönüşüm”ün gerekliğini anlatan Usta, sektörün önünde ki en büyük aşama olarak kentsel dönüşümü görüyor. Kentsel dönüşüm kurgularının halkla birlikte yapılması gerekliliğini savunuyor.

İletişim, adalet ve şeffaflık temel prensip olmalı…


Usta, “Hükümetimiz ve ilgili bakanlıklarımız tarihi bir kararla çok başarılı bir çalışmaya imza attılar ve Kentsel Dönüşüm’ü başlattılar. Bizler bütün birikimlerimizle bu kavramın hayatımıza kattığı değerleri sağlıklı bir şekilde ortaya çıkardık. Son yaptığımız araştırmalar gösterdi ki hayatımıza hızlıca giren bu kavramı daha çok anlatmak, kamunun ve halkın yararına olacak biçimde insanlarımıza bilgi vermemiz gerekiyor. Kentsel dönüşüm kavramı önce iletişimle başlamalı sonra adalet ve şeffaflık içinde yol almalı. Hükümetimiz doğru hamlelerle büyük bir yapı devrimi başlattı şimdi bize düşen halkın bunu doğru anlamasını sağlamak. Bir kentsel dönüşüm uzmanı olarak özellikle insanlarımızın doğru bilgiye erişmelerini istiyor ve bunun için çalışıyoruz. Sonra ki süreçlerde bilinçli kentsel dönüşümle metropol kentlerin trafik dahil olmak üzere birçok sorununa çözüm bulunacaktır” Dedi.


Geri Dön