19 / 04 / 2024

Hasan Topaloğlu: Konutlar değişik ihtiyaçları karşılayacak taleplere geçmiş durumda!

Hasan Topaloğlu: Konutlar değişik ihtiyaçları karşılayacak taleplere geçmiş durumda!

EVRA Group'un Yönetim Kurulu Başkan Hasan Topaloğlu "Artık müşteriler sadece başım sokabilecek dört duvar bir mekandan, akıllı evlere kadar değişik ihtiyaçlarını karşılayacak mekansal taleplere geçmiş durumda".



EVRA Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topaloğlu, Gözlem'e kentsel dönüşüm, gayrimenkul sektörü ve yeni projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.İstanbul'da 25 yıldır gayrimenkul sektöründe hizmet veren EVRA Group, Oto VVorld Asya gibi yepyeni konseptlerle hizmet vermeye devam ediyor. Konut sahibi olmak isteyenler döıl duvar ev anlayışındım çok; tasarruflu, faydalı ve akıllı evlerden yana. 


İşte EVRA Group da alıcıların taleplerini ölçüyor ve hayatı kolaylaştıracak projelerle kendini sürekli yeniliyor. EVRA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topaloğlu, gerçekleştirdikleri projeleri anlattı. Türkiye'de gayrimenkul sektörünün geleceğine yönelik değerlendirmelerde bulundu. 


Evra Group'un konut projelerine dair bizleri bilgilendirebilir misiniz? 


2012 yılından sonra yeni bir konsept geliştüiyoruz. Artık müşteriler sadece başım sokabilecek dört duvar bir mekandan, akıllı evlere kadar değişik ihtiyaçlarını karşılayacak mekansal taleplere geçmiş durumda. Bu amaçla Pendik'te tren istasyonunun hemen yakınında bulunan 218 daireli "Statü Park"ı temmuz, 50 daire ve işyerinin bulunduğu "Doruk Park"ı da haziran ayında müşterilerimize teslim ediyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yakınında bulunan ve 170 daire ile 14 işyerinden oluşan "Evra Life Projesi"nde de inşaata başladık. 


İstanbul'da çok sayıda konut üretiliyor. Evra Group'un projelerini diğerlerinden ayıran özellik nedir? 


Biz konut projelerinde öncelikli olarak, yatırımcıdan ziyade kullanıcının ihtiyaçlarım baz alıyoruz. Ulaşım kolaylığı, merkeze olan mesafesi ve ailelerin rahatlıkla yaşayabileceği semtleri tercih ediyoruz. Teslim tarihi ile birlikte hemen yaşamın başlayabileceği yerleri tercih ediyoruz. Evet, İstanbul'un bazı bölf 'mm mm m «t »sâsİSk, gelerinde ihtiyaç fazlası konut üretilmiş; ancak biz merkezi yerleri tercih ederek konut üretiyoruz. Tecrübe ile gördük ki, merkezin önemi hiçbir zaman geçmez. 


Konut projeleri haricinde, Oto World Asya Projesi'yle bir ilke imza atıyorsunuz. Proje nasıl bir ihtiyaca cevap verecek Projeyi tamyabilir miyiz ? Projeyle kaç kişiye istihdam sağlanacak? 


Oto World Asya Projesi bizim en önemli projemizdir. Anadolu Yakası'nın "ilk ve tek" Oto AVM' si durumunda. Yılsonunda inşaatını bitirmeyi planladık. İnşallah 2015 yılının ilk aylarında açılışını yapmış oluruz. Yaklaşık bin araçlık otoparkı ve 2 bin 750 aracın teşhir edilebileceği iş yerleri ile birlikte bin kişinin istihdam edileceği bir alan. 365 bağımsız bölümde; restoran, kafe, eczane, market, banka, oto yedek parça mağazaları gibi galerilerin dışında müşterinin birçok ihtiyacını karşılayacak bir mekan. Ayrıca havuzundan, mescidine, çocuk oyun alanından spor merkezine gibi birçok ihtiyacı karşılayacak ve araç almaya gelen müşterinin ailecek vakit geçirebilecekleri bir yer. 


Oto World Asya'mn yatırım bedeli nedir? Bölgeye nasıl bir değer katacak? 


Oto World Asya'nın yatırım değeri yaklaşık 170 milyon TL. Bölgesine mimari açıdan sembol sayılabilecek bir bina olacak. Anadolu Yakası'nda otomobil almak isteyenlerin tek merkezi durumda. 


Milletimiz sağduyuludur Sektör balon riskiyle karşı karşıya mı? 


Kentsel dönüşüm, aslında inşaat firmalarının konutta balon riskine karşılık en önemli panzehiridir. Kentsel dönüşüm de konut projelerine yeni alanlar açılması konusunda olanak sağlıyor. Depreme karşı da sağlam binaların yapılmasını gerektiriyor. Kentsel dönüşüm sayesinde yeni konut alanları üretilmiyor. Mevcut konut alanları yeniden yapılandırılıyor, depreme karşı da dayanıklı konutlar yapılıyor. 


İnşaat sektörü 2013 yılım büyüme ile kapattı. Sektörün geleceği hakkındaki görüşleriniz nelerdir? 


İnşaat sektörü aslında 2011 yılındım itibaren sancılı bir şekilde yürüyor. TOKİ'nin rant bölgelerinde çok fazla konut üretmesi, arsa sahipleri ile inşaatçıların yarışarak fahiş şartlarda hasılat paylaşımı ya da kat karşılığı yer almalan, bir takım, suni çıkartılmak istenen siyasi krizler ve artan faizler yüzünden konut sektörü aslında kılıç sırtında varlığını sürdürüyor. 

Yaşanan tecrübeler 2014 yılı ve gelecek yıllar içinde bütün inşaat firmalarını bu yönde adım atmaya ve bu şekilde davranmaya mecbur kılacaktır. 


İnşaat sektörünün temsilcilerinden biri olarak Türkiye'nin içerisinde bulunduğu ekonomik havayı nasıl değerlendiriyorsunuz? 


Türkiye son bir yıl içinde çok önemli ve kuritik eşiklerden geçü. Şayet, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin sonucunda istikrar korunur ise, Türkiye'nin önünün açık olduğu kanaatindeyim. Milletimiz deveyi iğne deliğinden geçirecek kadar siyasi alanda basiretli. Bu nedenle milletimizin sağduyusuna yürekten inanıyorum. Ülkemizin yakın dönemdeki ekonomisinin inşaat sektörü ve diğer sektörler için olumlu olması temennisini taşıyoruz. 


Gözlem



Geri Dön