19 / 04 / 2024

Hasan Ünver: Tarihin yaşayacağı alanlar oluşturacağız!

Hasan Ünver: Tarihin yaşayacağı alanlar oluşturacağız!

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamda tarihi eserlerin yok edildiği yolunda son günlerde yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı...



Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamda tarihi eserlerin yok edildiği yolunda son günlerde yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Ünver, bir internet haber sitesinde Nevşehir Kalesi ve çevresindeki tarihi binaların yıkıldığını ve bunun da sorumlusunun Nevşehir Belediyesi olduğu yönündeki iddialara açıklık getirdi. Ünver "Nevşehir Kalesi ve çevresindeki bir dizi uygulamaların tamamının kendi dönemimizde yapılmış gibi bir hava oluşturulmaya çalışılıyor. Nevşehir Kalesi ve çevresinde zaten Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından korunması gerekli tarihi yapılar var, Nevşehir Belediyesi'nin yıktığı alanlar ise tamamen oturulması bile mümkün olmayacak şekilde baraka görünümlü yapılar vardı." dedi. 


Nevşehir Kalesi ile ilgili olarak şehir merkezinde özellikle son günlerde ciddi bir bilgi kirliliğinin oluşturulmasına özel bir önem verildiği yönünde gözlemlerinin de bulunduğunu dile getiren Belediye Başkanı Hasan Ünver" Belediye Başkanı Hasan Ünver'i tarihi yok eden kişi olarak gösterelim de bu nasıl olursa olsun düşüncesinde, art niyeti kendilerine adeta bir yaşam düzeyi olarak seçmiş insanların varlığı ne yazık ki üzüntü verici." dedi. 


Günboyu Gazetesi 


Geri Dön