25 / 04 / 2024

Necattin Demirtaş: İlkadım'da engellilere 'Engelsiz Yaşam Merkezi' oluşturacağız!

Necattin Demirtaş: İlkadım'da engellilere 'Engelsiz Yaşam Merkezi' oluşturacağız!

İlkadım Belediye Başkanı ve MHP İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla buluşuyor. Demirtaş yaptığı görüşmelerde engelliler için 'Engelsiz Yaşam Merkezi' oluşturacaklarını söyledi...




Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, engelliler için 'Engelsiz Yaşam Merkezi' oluşturacaklarını söyledi.


İlkadım Belediye Başkanı ve MHP İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında Fevzi Çakmak Mahallesi, Kışla Mahallesi ve Ulugazi  TOKİ  Konutları'nda düzenlenen mitinglerde mahalle sakinleri ile buluştu. Vatandaşların sevgi gösterileri arasında mitinglerini gerçekleştiren Başkan Demirtaş, 5 yıllık süre içinde yapılan çalışmalar ve yeni dönem projeleri hakkında bilgiler verdi.


Başkan Demirtaş, yeni dönemde sosyal belediyecilik anlamında önemli projelere imza atacaklarını belirterek, "Engelli vatandaşlarımız için 'Engelsiz Yaşam Merkezi' adlı projemizi hayata geçireceğiz. Yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerine inşa edeceğimiz merkez ile engelli vatandaşlarımızın dış dünya ile ilişkisini kesmemelerini sağlamak ve onları topluma katarak ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.


Ülke genelinde nüfusun yüzde 12'sinin engelli olduğunu hatırlatan Başkan Demirtaş, "Bizler de birer engelli adayıyız. Engelli kardeşlerimizin rahatlıkla eğitim alabilecekleri, sosyal aktivitelerini yapabilecekleri, iş imkanı kazanabilecekleri mekanlara ihtiyaçları vardır. Engelliler de yaşamlarını sürdürmek için çalışmak ve gelir sağlamak zorundadırlar. Çünkü çalışmak yaşamı güzelleştirir, insanı mutlu eder, huzur verir. Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmak soruna çözüm getirmez. Engellilerin de yapabileceği işler vardır. Hiç bir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmayalım. Her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım. Asıl engelliler, engelsiz vatandaşlarımızın önünden engelleri kaldırmayanlardır. Proje kapsamında daha önce ihalesi yapılan 'Engelsiz Yaşam Aracı'nı da faaliyete geçireceğiz. Evden dışarı çıkamayan, çevreyi gezmek isteyen, hastaneye gitmek isteyen ve tamamen engelli vatandaşlarımıza göre tasarlanmış aracımızı 'Engelsiz Yaşam Merkezi' bünyesinde hizvet verdireceğiz" diye konuştu.


Başkan Demirtaş konuşmasının devamında, yeni dönemde yapacakları Türk Dünyası Parkı, İlkadım Kongre ve Ticaret Merkezi, Villa Köy Evler Projesi, Yaşayan Tarih Mecidiye Projesi, İlkadım Olimpik Spor Merkezi, Köy Evleri Projesi, Anadolu Kültür Merkezi, Unkapanı Kültür ve Ticaret Merkezi, Kışla Mahallesi Kültür Merkezi, Karasamsun Sevgi Parkı (40 Dönüm), Atatürk Yaşam Merkezi (15 Dönüm), Kadın Sığınma Evi, Refakatçi Evi, Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi, Hobi Bahçesi (150 Adet), Katlı Otopark ve Ticaret Merkezi (Kale Mahallesi ve Diş Hastanesi Yanı Katlı Otopark), Parklar, Yeni Engelsiz Yaşam Merkezi projelerini anlattı.



Akit Haber


Geri Dön