25 / 04 / 2024

Hasankeyf'te konut mağdurlarından basın açıklaması!

Hasankeyf'te konut mağdurlarından basın açıklaması!

Yıkımına devam edilen Hasankeyf'te bekar oldukları nedeniyle yeni yerleşkede ev verilmeyen bekar vatandaşlar bir araya gelip basın açıklaması yaptı.



Yapımına hızla devam edilen Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalan 12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf'te yıkım ve taşınmalar devam ediyor. En az 92 kişiye, yeni yerleşkede “bekar” oldukları nedeniyle ev verilmedi. Mağdur olduklarını iddia eden kişiler, seslerini duyurmak için Hasankeyf Köprübaşı'nda bir araya gelip basın açıklaması yaptı. 

TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİLER

Evrensel Gazetesi'nde yer alan açıklamada konuşan vatandaşlardan Eyüp Ağalday, ilçe merkezinde konutu kamulaştırılanlara ikamet şartı aranmadan konut hakkının tanınması gerektiğini belirterek taleplerinden şu şekilde bahsetti:

“Belli bir yaşa gelmiş ve evlenmemiş vatandaşlarımıza konut hakkı tanınması. 21 Temmuz 2016 tarihinden sonra evlenenlere konut hakkının tanınması. Kamulaştırma sahasında ticari faaliyetleri bulunan ve çeşitli nedenlerden dolayı hak sahibi olmamış esnaf kardeşlerimizin yaşamlarının insanca sürdürebilmeleri için ticari mekan hakkı tanınması. Günümüze kadar hayvancılık faaliyetlerini sürdürmekte olan vatandaşlarımıza bu faaliyetleri devam ettirmeleri için barınak tahsis edilmesi."

İşsizliğe de dikkat eden Ağalday, Hasankeyflilerin kamu kurumlarında çalışmalar yapıldığını kaydetti.

AÇIKLAMA SONRASI GÖZALTI

Açıklamalar sonrasında oturma eylemine izin vermeyen polis, vatandaşları gözaltına aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen kişiler daha sonra serbest bırakıldı. 


Geri Dön