26 / 04 / 2024

Hatay Antakya'da kentsel dönüşüm son aşamada!

Hatay Antakya'da kentsel dönüşüm son aşamada!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, ilçede kentsel dönüşüm projesinin kapsadığı 1390 yapının bulunduğunu söyleyerek dönüşüm çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti..



Antakya'da kentsel dönüşüm projesinin hayata geçmesine çok az bir zaman kaldığını dile getiren Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, "Emek ve Aksaray mahallelerinde 35 hektarlık bir alan üzerinde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm projesi ile yepyeni bir yaşam, yepyeni bir kent inşa edeceğiz" dedi. 


Antakya'da şehir halkı tarafından büyük bir heyecanla beklenen kentsel dönüşüm projesinin hayata geçmesine çok az bir zaman kaldı. Projenin en kısa sürede hayata geçirileceğinin müjdesini vererek süreç hakkında ayrıntılı bilgilendirmelerde bulunan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, hak sahiplerinin mağduriyet yaşamaması konusunda hassas davrandıklarını vurguladı. Kimyeci ,Emek ve Aksaray mahallelerinde 35 hektarlık bir alan üzerinde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm projesini şöyle aktardı; "Kentsel Dönüşüm, şehirlerin çarpık mimari yapısını düzenlemek, riskli alanlarda bulunan yapıların can ve mal kaybına neden olmadan modern bir görünüme kavuşturmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca alınan kararlar doğrultusunda yapılan yenileme çalışmasıdır. Bizler Antakya Belediyesi ailesi olarak değerli Antakya'mızın tarihi, turistik, coğrafi ve kültür mozaiği yapışma uygun yepyeni bir kent inşa etmeyi hedef edindik. Bu hedef doğrultusunda Kentsel Dönüşüm yapma yetkisi aldığımız Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mız ile işbirliği içerisinde riskli alan ilan edilen Emek ve Aksaray mahallelerimizde yepyeni bir yaşam, yepyeni bir kent inşa edeceğiz." 


SON AŞAMAYA GELİNDİ 

Antakya Belediyesi 'nin şehrin geleceğe taşınması noktasında hayata geçirme çalışmaları devam eden en önemli ve en büyük projesinin kentsel dönüşüm olduğunu vurgu yapan Kimyeci, şunları anlattı: "Bu proje ile Emek ve Aksaray mahallelerinde 350 bin hektarlık bir alan üzerinde yepyeni bir şehir inşa etmek üzere çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Kentsel dönüşüm projemiz ile şehrimizde yepyeni bir yaşam alanı, sosyal alanlar, ibadethaneler, yeni meydanlar hayat bulacak. Emek mahallemizin tamamını, Aksaray mahallemizin ise bir kısmını kapsayan toplamda 35 hektarlık (350 bin metrekare) alan üzerinde hayata geçireceğimiz kentsel dönüşüm projemizde inşaat öncesi son aşama olan 'hak sahipleri ile sözleşmelerin yapılması' ve 'tüm verilerin coğrafi bilgi sistemi ortamına aktarımı' sürecinin sonlarına doğru geldik." 


1390 YAPI VAR 

Kentsel dönüşüm projesi kapsayan 1390 yapı bulunuyor. Bu 1390 yapıda 3312 dairede 1881 hak sahibi mevcut. Hak sahiplerinin gerek mülklerinin satış ve yenilemelerinde gerekse taşınma esnasında mağduriyet yaşamamaları için ekiplerinin büyük hassasiyet gösterdiğine değinen Kimyeci, "Hak sahiplerimizin her biri ile ayrı ayrı görüşerek mevcut konumdaki yapılarının arsa değerleri üzerinden kuruşlandırılan alacakları ister nakit isterlerse de ev olarak temin edilecek" dedi. 


DOKUZ PARK BULUNACAK 

Proje içerisinde öncelikli olarak vatandaşların daha ferah bir ortamda ibadetlerini yapabileceği büyük bir cami inşa edeceklerinden de bahseden Kimyeci, şöyle devam etti: "Vatandaşlarımızın aileleri ile rahatlıkla dolaşabileceği süs havuzları ile yeşil alanları bol parklar yapacağız. Mahallemizi boydan boya çevreleyen yürüyüş yollarımız olacak. Geniş araç yolları inşa edeceğimiz mahallemizde bisiklet yolları da yapacağız. İki tane büyük okul inşa edeceğiz. Kapalı semt pazarını daha modern, daha kullanışlı bir hale getireceğiz. Bir sağlık tesisi inşa edecek, ilgili makamlara tahsis edeceğiz. Bir sosyal tesis, bir karakol binası, dokuz adet park ve yeşil alan ile spor alanları inşa edeceğiz."


Ekonomist


Geri Dön