28 / 03 / 2024

Hatay Belediyesi eski otogarı satışa çıkardı, esnaf tepkili!

Hatay Belediyesi eski otogarı satışa çıkardı, esnaf tepkili!

12 yıldır hizmet dışı olan Antakya Otogarı, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale ile satışa sunuldu. İlanlardan satışı öğrenen esnaf, satışa tepki gösterdi...



Yaklaşık 12 yıl gibi bir süredir  Antakya Otogarı hizmet vermiyordu. Hizmet dışı olan otogar, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karar ile ihale yoluyla satışa çıkarıldı. Esnaf, otogar ile beraber dükkanlarında satışa çıkarılacağını düşünerek satışa tepki gösterdi. Esnaf otogarın satılacağını tabelalardaki ilanlar aracılığı ile öğrendi.

Evrensel Gazetesi’nden Alperen Demir’in haberine göre, otogar satıldıktan sonra kendilerinin de borçlu olarak kapının önüne koyulacağını ifade eden esnaf, ihalenin iptal edilmesi talebinde bulundu. 

"40 yıldır kiracıydık şimdi mi işgalci olduk?"

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale yarın gerçekleşecek. Satış her bir dükkan üzerinden ayrı ayrı yapılacak. Otogar esnaflarından Mahir Atıcı, 50 yıldır otogarda esnaf olduklarını belirterek,  “Kiracı olmamıza rağmen bize haber verilmedi. Biz sokaklara asılan ilanlardan öğrendik” ifadelerini kullandı. 40 yıldır esnaflık yapan Ali Günay ise “Biz 40 yıldır esnafız, bize ‘işgalci’ deniyor. Yıllardır bizden vergi alıyorlar da şimdi mi işgalci olduk? Daha önce belediye başkanı bize hakkımızın verileceğini söyledi. Ama şu an burası satılacak. Bu ekonomik krizde ne yapacağız bilmiyorum” dedi.

"Burası sit alanı"

40 yılı aşkın bir süredir pastanecilik yapan Ayhan Öztoprak ise “Bu alan birinci dereceden sit alanıdır. Belediye bu alanda tarihi eser olmadığını söylüyor. Buraya yetkili kurul gelsin incelesinler. 106 esnaf var. Toplam 3 bin kişi ekmek yiyor. Bu alanı şirketlere peşkeş çekmek yerine belediye bu alanı projelendirip kamu malı olarak kullansın. Bizler de kiracı olarak kalalım. Bu ekonomik krizin olduğu günlerde kimse mağdur olmasın” ifadelerinde bulundu.


Geri Dön