27 / 04 / 2024

Hatay Defne Arıtma Tesisi'nden kaynaklanan koku sorunu gideriliyor!

Hatay Defne Arıtma Tesisi'nden kaynaklanan koku sorunu gideriliyor!

Defne Belediyesi, ilçeye bağlı Turunçlu Mahallesindeki Arıtma Tesisi'nden kaynaklanan koku sorunun giderilmesi için adım attı.



Uzun süreden beri Turunçlu Mahallesi'nde sorun yumağı haline gelen Atıksu Arıtma Tesisi'nin zaman zaman çevreye verdiği rahatsızlığı gidermenin peşine düştüklerini belirten, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, HATSU yetkilileriyle görüştüklerini belirterek şu bilgileri verdi: “Defne Belediyesi olarak, hizmetlerimizi, parke döşeme ve yolları asfaltlamakla sınırlamadık, sınırlayamayız. Bizim için halkımızın sağlığı önceliklidir. Sağlıklı bir toplum, gelişmiş toplumun önemli bir yapısıdır. Bu bağlamda, Turunçlu Mahalle sakinlerimizin yakınmalarını göz önüne alarak, Arıtma Tesisi ile ilgili yaptığımız görüşmelerde Arıtma Tesisi'nin revize edilme sözü aldık. Bunun yanında, Yeniçağ ile Büyükçat arasında da yeni bir Arıtma Tesisi yapılarak, Asi Nehri'nin temiz akmasını sağlayacağız."

 


Atıksu Arıtma Tesisi'nin, damlatmalı filtre esasına göre kurulduğunu, mevcut sistemin de, zaman zaman çevreye koku ve olası gazları yaymasının insan sağlığını tehdit eder tarafı olmasından dolayı revize edileceğini belirten Başkan Yaman, "Halkın sağlığını hiçe sayamayız. Belediyemize bağlı ekipler, sağlıkla ilgili başta hijyen denetimleri olmak üzere gerekli tüm çalışmaları sergilemeye çalışmaktadır" dedi.


Antakya Haber


Geri Dön