23 / 04 / 2024

Hatay İnşaatçılar Birliği adı altında bir çatı kurulacak!

Hatay İnşaatçılar Birliği adı altında bir çatı kurulacak!

ATSO Yönetim Kurulu Üyesi ve 5. İnşaat Komitesi temsilcisi Cemil Gündüz: " Hatay İnşaatçılar Birliği adı altında bir çatı kuracağız " şeklinde açıklamalarda bulundu.



Hatay İnşaatçılar  Birliği adı altında birlik kuran yap saçtı müteahhitler tanıtım toplantısı yapıldı. 

Erol Bilecik Kongre merkezinde gerçekleşen toplantıda konuşma yapan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi 5. İnşaat Komitesi temsilcisi Cemil Gündüz," Pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye' de de İnşaat yarattığı katma değerin ve istihdam büyüklüğü ile ekonomik gelişmenin lokomotifidir" dedi. 

Cemil Gündüz, Türk inşaat sektörünün bir diğer önemli özelliğinin hem inşaat malzemesi ihracatı hem de yurtdışı müteahhitlik boyutlarıyla uluslar arası pazarda yüksek bir rekabet gücüne sahip olduğuna dikkat çekerek, " Öyle ki sektörün stratejik planını hazırlayan bilim adamları grubunun ortak teşhisi kişi başına milli geliri Türkiye kadar hiçbir ülkede rekabet gücü Türk inşaat sektöründeki kadar yüksek bir inşaat sektörü bulunmadığı olmuştur" ifadesinde bulundu. 


Türk inşaat sektörünün2010 yılı ortalarında toplam tutarı 170 milyar doları aşmış bir iş hacmi ile dünyanın 83 ülkesine yayılmış ve bu sayı ile Çin' den sonra ikinci konumunda bulunan ve rakiplerini kıskandıran bir uluslar arası müteahhitlik performansı sergilemesi kendilerine büyük bir gurur verdiğini belirten Cemil Gündüz, konuşmasını şöyle sürdürdü: " Öte yandan müteahhitlik mesleğinin kendi ülkemizde karşı karşıya bulunduğu sorunlardan ve bunların sonucu olarak yaşanan itibarsızlıktan acı duymaya da devam etmekteyiz. 

Aynı şehirde yaşayan aynı hedefe yürüyen ve ortak soruları olan bu büyük topluluğu bir araya getirerek bir kimlik oluşturarak yaşadığımız sıkıntıları gidermek, işlerimizi daha düzgün ve kalıcı yapmak, sektör çalışanlarını birbiri ile tanıştırarak yeni stratejiler oluşturmak, bölge ve Türkiye' de bulunan diğer birliklerle beraber inşaat dünyasında bulunan yeni gelişmeler ve teknolojiler beraber inşaat dünyasında bulunan yeni gelişmeler ve teknolojiler hakkında bilgi alışverişi yapmak, şehrimizde yapılan ve yapılacak olan inşaatların katile standartlarının yükselmesi için işveren ve çalışanların kalite bilincini artırmak, sektörü sertifikalı uzman kadro yetiştirmek için kurs ve seminer düzenlemek, kamu kurum ve kuruluşlarda karşılaştığımız, bize zaman ve ekonomik kayıplar veren bürokratik sorunları tespit ederek en aza indirilmesini sağlamak, inşaat piyasasında bulunan ve ihtiyacımız olan ürünlerin en ekonomik doğru olanın bulunmakta yol göstermek, bu pazarlarda birlikte hareket eden en düşük fiyata en kaliteli ürünler temin etmek, inşaatlarımızda çalışanları karşılaştığımız kötü işçilik ve malzemeleri kötü ise teşhir etmek iyi ise onarmak, ortak pazarlar kurmak, elimizde bulunan konutların satışı içen ortak Pazar oluşturmak, hülasa, sorunlarımız çok, kendimizi yapan aşırı zaman kaybeden lokomotif bir gurubuz."


AYAKLI BİR SANAYİ GİBİYİZ

Antakya-Hatay penceresinden bakıldığında Hatay' da adeta ayaklı bir sanayi gibi olduklarını hatırlatan Cemil Gündüz, çalışmaları hakkında şu bilgileri aktardı: " Bu grup Antakya' da 20-30 bin kişiye istihdam etmektedir. 150 farklı meslek kolunda 23.000 parça iş üretiyoruz. Hiçbir ekonomik faaliyet bu kadar çok doğrudan ya da dolaylı etki doğurma gücü yoktur. Ülkemiz için vazgeçilmez bir değeri vardır. Ayrıca beraber çalıştığımız, iç içe olduğumuz Yapı Denetim, iş güvenlik, mimarmühendislik, kamu kurum ve kuruluşları, parsel sahibi, müşteriler ve çalışanlarımızla yaşadığımız sorunları ve bu süreçteki zorlukları en aza indirmek şehrimizde ve bölgemizde yapılacak yatırımlardan haberdar olmak, iş ortaklıkları kurarak bu yatırımların şehrimizde kalmasını sağlamak, Bu şehri imar eden bizlerin, bu şehrin imar planları, yatırımları, projeler yapılırken bilgi ve söz sahibi olmasını istiyoruz. Etkilerimizi ve gücümüzü sayamıyoruz, bu gücün ekonomik ve sayısal rakamlarının ne kadar büyük olduğunu ancak beraber olunca anlayabiliriz. 

Her arkadaşım her meslektaşım ayrı bir güç ayrı bir değerdir. 

Bu değerleri birleştirmek, kırılmayan eğilmeyen bir demet yapmak için uğraşacağız."


HATAY İNŞAATÇILAR BİRLİĞİ ADI ALTINDA BİR ÇATİ KURACAĞIZ

Hatay İnşaatçılar Birliği adı altında bir çatı kuracaklarını dikkat çeken Gündüz birlik hakkında şu açıklamada bulundu: " Bu birliğin kuruluş çalışmalarını Şubat sonuna kadar tamamlayacağız. Bir tüzüğümüz ve anayasamız olacak. 

Yap-Sat ve konut üreten arkadaşlarımız bu birlikteliğin temel taşlardır. 

Kurucu üyelerimizle kuruluşumuzu yapacağız. 

Ve kanuni süreç içinde de seçimle yönetim kurulu ve başkanımızı seçeceğiz. Bu çalışmalarda bir sekretarya kurmayı düşünüyoruz. 

Bizleri anlayan ve sorunlarımızı çözebilecek bir arkadaşımız devamlı yanımızda olacaktır. Hukuki konularda anlaşmalı bir avukatımız olacaktır. 

Tüm bu nedenlerle sektörümüzün kaliteli ve verimlilik boyutlarıyla yeniden yapılanmasını, bunun için sektördeki paydaşlarımızla yakın işbirliği içerisinde olmayı, sorunlarımızın çözümlerini birlikte üretmeye ve güçlerimizi onları hayata geçirmek için birleştirmeyi çok önemsemekteyiz. Bu bilinç ve duyarlılık ve kararlılıkta bu yıl Hatay İnşaatçılar Birliği' ni kurmaya karar verdik." 


Hatay Anayurt


Geri Dön