16 / 04 / 2024

Altın bugün ne kadar? 17 Ekim 2022 gram altın kaç TL oldu? İşte altında son durum..

Altın bugün ne kadar? 17 Ekim 2022 gram altın kaç TL oldu? İşte altında son durum..

Ülkemizde en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri olan altın son günlerde sert hareketlilik yaşaması yatırımcıyı da etkiliyor. Peki ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla hızla düşüş yaşayan altında son durum ne? Bugün altın ne kadar? İşte 17 Ekim altında son durum..



 Altın fiyatları yaşadığı hareketlilik nedeniyle yatırıcım ve vatandaş tarafından sık sık yakından takip ediliyor. Haftanın ilk günü Pazartesi yani bugün altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasıyla şimdilerde 990 lira seviyesinde işlem görmekte.

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde, altının ons fiyatındaki düşüşüne paralel olarak değer kaybeden altının gram fiyatı, bugünü yüzde 1,2 azalışla 982 liradan tamamladı.

17 Ekim 20222 Pazartesi yani bugün çeyrek altın 1.630 TL, Cumhuriyet altını da 6 bin 640 TL’den satılmaktadır.

Geçtiğimiz cuma günü yüzde 1,3 azalışla günü 1.644 dolardan tamamlamış olan altının ons fiyatı, yüzde 0,8 artışla şimdilerde 1.657 dolardan işlem görmekte.

ENFLASYON VE RESESYON KAYGILARI PİYASALARI ETKİLEMEYE DEVAM EDİYOR

Altında yaşanan son gelişmelerle Analistler, enflasyon beklentilerindeki yükseliş ve resesyon kaygısıyla küresel piyasalardaki dalgalanma sürdüğünü belirtiyor.

Hafta boyunca açıklanması beklenen makroekonomik verilerin yatırımcı fiyatlamalarında etki etmesi beklendiğini belirten analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) aralık toplantısı hakkında 75 baz puanlık faiz artırımı tahminlerinin güçlenip güçlenmeyeceğinin önemli olduğunu belirtti.

Analistler, gün içinde veri gündeminin drugun olduğunu belirterek, merkez bankaları yetkililerinin söylemleri ve jeopolitik gerilimler hakkında haber akışının yakından takip edileceğini söyledi.

Tahvil piyasalarında yaşanan hareketliliğin de göze çarptığını belirten analistler, teknik olarak altının ons fiyatında 1.620 doların destek, 1.690 doların direnç konumunda bulunduğunu açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön