19 / 04 / 2024

İzmir kadın inşaatçılar birliği kuruluyor!

İzmir kadın inşaatçılar birliği kuruluyor!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, inşaat sektöründe çalışan kadın üyeler arasındaki dayanışma ve işbirliğini arttırmak amacı ile ‘İzmir Kadın İnşaatçılar Birliği’ kuracaklarını dile getirdi. 



İzmir’de faaliyet gösteren kadın inşaatçılar,  İzmir  Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Üye profillerini incelediğimizde, son yıllarda kadın inşaatçılarımızda büyük artış olduğunu gözlemledik. Kadın elinin değdiği her şey daha da güzelleşir, biz bunu biliyoruz. Sektörümüzün sorunları malum. O nedenle işbirliği yaparak, bu sorunlara birlikte çözüm aramak istiyoruz. Kadınların iş hayatında daha etkin olmaları gerektiği bilincinden hareketle, inşaatçı kadınlarımızın katılımıyla, sektöre daha çok iş kadınının katılmasını sağlamak, dayanışmayı arttırmak ve sorunlarına çözüm üretmek amacıyla Odamız bünyesinde bir ‘İzmir Kadın İnşaatçılar Birliği’ kuracağız” dedi.

İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi
İnşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu dile getiren Demirtaş, “İnşaat sektörü, Türkiye ekonomisi açısından vazgeçilmez bir öneme sahip. Kendisine bağlı 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratan bir sektör. Odamızda 17 meslek grubunda toplam 18.494 faal üyemiz inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. Yani Odamıza kayıtlı 80 bin üyemizin yaklaşık yüzde 20’den fazlası inşaat sektöründe. Bu nedenle inşaat sektörümüzün sıkıntılarını yakından takip ediyor ve çözümü için etkin çalışmalar yürütüyoruz” diye açıklamada bulundu. 


Geri Dön