28 / 03 / 2024

Bodrum'un koylarını inşaatçılar keşfetti!

Bodrum'un koylarını inşaatçılar keşfetti!

Türkiye’nin turizm yüzü olan Bodrum, inşaat şirketlerinin de iştahını kabartırken Yalıkavak’tan Tilkicik’e kadar birçok koyda 30 proje bulunuyor.



Gayrimenkul sektöründeki gelişim büyük şehirlerin ardından Bodrum'un koylarında markalı inşaatçılar harıl harıl lüks projeler üretiyor. Bodrum, son yıllarda geliştirilen lüks projelerle ve lüks otelleriyle Hollywood yıldızlarından Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri'nden işadamlarına kadar varlıklı bir kesime ev sahipliği yapıyor. Bu kesimi hedefleyen Mesa'dan Nef'e, Besa Grup'tan Aksoy Holding'e kadar birçok şirket de Yalıkavak'tan Tilkicik'e, Demirbükü'nden Mazı'ya kadar Bodrum koylarında lüks projeler geliştiriyor. Halihazırda bölgedeki koylarda planlama, üretim ve satış aşamasında 30 lüks proje bulunuyor. Bodrum'da 10 milyon metrekarelik arazisi bulunan Ağaoğlu burada turizm şehri kurmaya hazırlanırken, Dap Yapı, Maryapı ve Altünbüken Holding ve Gülman Group da yeni projeler geliştirmeyi planlıyor.

Yabancı ilgisi büyük

Bodrum un koylarını inşaatçılar keşfetti!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kolcuoğlu, Bodrum'da villa projelerinin son yıllarda hızla arttığını söylüyor. Kolcuoğlu, "Orta ve üst gelir gruplarının tercih ettiği bölgede villalara rezidans hizmeti vermek üzere otel projelerinin de geliştirildiği görülüyor" diyor.

Bodrum konut piyasasında talep daha çok 3+1 tipi dairelere olurken, 4+1 ve 5+1 tipi dairelerin de bölgede yer aldığı görülüyor. 1 +1 tipi daireler ise normal standartlardan daha büyük. Projelerde manzara ve kıyıya yakınlık satış fiyatlarını yüzde 30-40 etkiliyor. Lüks segmentteki projelerde metrekare satış fiyatları 3-6 bin Euro bandında olurken, standart konut ve villalar ise daha ulaşılabilir fiyatlı. Bodrum'daki projelere yabancılar da büyük ilgi gösteriyor. Ozan Kolcuoğlu, "Yabancıların İstanbul gayrimenkul piyasasına girmeden Bodrum'dan gayrimenkul yatırımı yaptığına bile şahit olabiliyoruz. Ülke piyasasına ilk girişin büyük şehirlerden başlanmasının aksine Bodrum bu yarışta ön sıralarda yer alıyor. Yabancıya satışta ise Ortadoğu ülkeleri bu dönemde daha ön planda" diye konuşuyor.

A segmentine yönelik

Bodrum un koylarını inşaatçılar keşfetti!

Bodrum Demirbükü Koyu'nda yeni proje başlatan Mesa Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, bölgedeki projelerin çoğunluğunun A segmentine yönelik yüksek fiyatlı projeler olduğunu söylüyor. Boysanoğlu, her segmente göre proje üretilmesi halinde satışların daha iyi gideceğine işaret ediyor.

Aksoy Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Batu Aksoy, "Son yıllarda Bodrum'a çok büyük yatırımlar yapıldı. Bizler proje sayısının artması kadar projelerin kendisinin de önemli olduğuna inanıyoruz" diyor.

Aksoy, Yalıkavak'ta inşa ettikleri Epique Island projesinin Bodrum'a ve turizmine büyük katkı sağlayacağını söylüyor. Batu Aksoy, yüksek gelirli turistlerin tercih ettiği bir tatil beldesi olma yönünde hızla ilerleyen Yalıkavak'ı, 250 milyon dolar yatırımla hayat bulan bu projenin bir adım ileri götüreceğini vurguluyor.

Dünya markaları geliyor

Bodrum un koylarını inşaatçılar keşfetti!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Bodrum'da Yalıkavak, Gölköy ve Turgutreis'te 3,3 milyar TL'lik üç proje yaptıklarını söylüyor. Timur, yeni yatırımları konusunda şöyle konuşuyor: "Dünyanın en büyük otel zincirlerinden biri olan Banyan Tree ile işbirliği yapacağız. Banyan Tree, Avrupa'daki ilk yatırımını bizimle hayata geçiriyor.

Böylece Bodrum'un Asyalı turistler için de önemli bir tatil destinasyonuna dönüşmesini hedefliyoruz. Banyan Tree’den rezidans alan bir yatırımcı, her yıl belli bir süre Bodrum’da kalıp konutunu Banyan Tree’nin işletmesine verebilecek.”

Erden Timur, Muğla’nın en hızlı büyüyen ilçesi konumundaki Bodrum’da satılan her dört konuttan birinin yeni olduğuna dikkat çekiyor. Timur, çoğunluğu Bodrum’da olmak üzere Muğla genelinde yabancıya yılda 800 ile 1000 adet konut satışı gerçekleştiğini söylüyor.

Bodrum un koylarını inşaatçılar keşfetti!


Geri Dön