16 / 04 / 2024

Hatay Mehmet Arslan Cami açıldı!

Hatay Mehmet Arslan Cami açıldı!

Hatay'da hayata geçirilen Mehmet Arslan Cami hizmete açıldı. Açılışa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da katıldı.



Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, arazi hibesi ve çevre düzenlemesi Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ait olup Atilla Arslan’ın merhum oğlu Mehmet Arslan adına yaptırmış olduğu Mehmet Arslan(Sarıcalı) Camii açılışına katıldı.


Gerçekleştirilen açılışa Başkan Savaş’ın, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Arslan ailesi ve birçok vatandaş katılım gösterdi.


Başkan Savaş açılış öncesi merhum Mehmet Arslan’ın mezarını, Arslan ailesi ile ziyaret etti. Açılış merhum Mehmet Arslan(Sarıcalı) için Kur’an Tilaveti okunması ve dualar edilerek başladı.



 “CAMİ YAPIMINI ÜSTLENEN ARSLAN AİLESİNE VE ARAZİ HİBE EDEN HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR EDERİM”



          İnsanın hayattayken yaptığı iyilikler ve bıraktığı izler ile anıldığını dile getiren CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Toplanmamıza vesile olan aynı zamanda bugün doğum günü olan değerli ağabeyimiz Mehmet Arslan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Tabi ki dünya fanidir ve hepimiz bu yoldayız. Önemli olan insanın dünyada bıraktığı izler ve iyiliklerdir. Merhum kardeşimiz de ne kadar şanslı ki ailesi onun adını yıllarca yaşatacak böyle güzel bir eser yaptırdılar. Camiyi yapımını üstlenen değerli Arslan ailesine ve arazi hibe eden Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bu manevi değeri İskenderunlulara kazandırdıkları için teşekkür ederim” dedi.



“ARSLAN AİLESİNİN HÜZÜNLÜ AMA BİR O KADAR DA MANEVİ HUZURUNUN OLDUĞU BİR GÜNDEYİZ”



Hüznü ve aynı zamanda manevi hazı bir arada yaşadığını ifade eden Başkan Savaş,” Rahmetli kardeşimiz Mehmet Arslan’ın adına yapılan caminin açılışını gerçekleştiriyoruz. Arslan ailesinin gerçekten hüzünlü ama bir o kadar da manevi huzurunun olduğu bir gündeyiz. Geçen yıl Atilla Arslan abimiz merhum oğlu için cami yapacağını bizlere söyleyerek yapımına en kısa süre içerisinde başladı. Ben de takatiniz kesildiği zaman biz devam ederiz dedim. Fakat sağ olsun başladığı gibi hızlı bir şekilde bitirdi. Rabbim hayırlarını kabul etsin. İnsanlığa faydalı eserler hayatta kalmaya ve insanlığa hizmet etmeye devam ettiği sürece aynı hayırdan diğer dünyadaki insanlarımız da nasibini alıyor. Burada sadece merhum Mehmet Arslan’a değil burada emeği geçen herkese de dua ediliyor. İskenderun için oldukça faydalı bir mabet oldu. Bu cami sayesinde de cenazelerin namazı kılınıp buradan mezarlığa defnedilecek. Camiyi yapan Atilla Bey’e ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Bu hayırlar ve ibadethaneler var olduğu sürece Mehmet kardeşimizin de bir nebze acısını dindirmesini diliyorum. Bizleri bu gün yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.


Açılışın sonunda Başkan Savaş, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve Arslan ailesi ile cami içerisinde incelemelerde bulundu.




Hatay Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön