28 / 03 / 2024

Nilüfer İlay Cami açıldı!

Nilüfer İlay Cami açıldı!

Bursa Nilüfer'e bağlı İrfaniye Mahallesi'nde Bursaspor Başkanı Ali Ay ve sahip olduğu tekstil firmasının çalışanları tarafından yaptırılan İlay Cami açıldı. 



Bursa Nilüfer ilçesine bağlı İrfaniye Mahallesi'nde Bursaspor Başkanı Ali Ay ve sahip olduğu tekstil firmasının çalışanları tarafından 1.200 metrekarelik alana cami yaptırıldı. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İlay Cami'nin açılış törenine katıldı. Çavuşoğlu törende konuşma yaptı. Çavuşoğlu, İslam beldelerinin en önemli alametifarikasının camiler ve onlarla yükselen minareler olduğunu belirtti. 


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; "Camileri tekrar şehirlerin, yaşamın merkezi yapmak durumundayız. Tarihe baktığımızda, camilerin etrafında şekillenen külliye ve mezarlıklar, hem hayatın, hem de öbür dünyanın birbirine yaslandığı, birbiriyle birlikte anıldığı mekanlar olarak karşımıza çıkıyor." ifadelerini kullandı. 


"Hedefim, bir tane de okul yaptırmak"


Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay da camiyi bir sene içinde bitirdiklerini ifade etti. Bir tane de okul yaptırmak istediğini söyleyen Ay, "Allah herkese nasip etsin. Bugün o kadar çok duyguluyum ki ne diyeceğimi bilmiyorum. Önemli olan Allah'ın kabul etmesi. Allah kabul etsin inşallah. Bundan sonraki hedefim, bir tane de okul yaptırmak. Onu da valimizle görüştük. İnşallah Allah onu da nasip eder." şeklinde konuştu.

 


Geri Dön