25 / 04 / 2024

Siirt TOKİ Hacı Refik Kızılay Camii açıldı!

Siirt TOKİ Hacı Refik Kızılay Camii açıldı!

Siirt merkezde 135'inci cami olan TOKİ Hacı Refik Kızılay Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı. TOKİ tarafından yaptırılan Hacı Refik Kızılay Camii, 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda Evren Mahallesi TOKİ Sosyal binaları bölgesinde hizmete girdi.



Siirt merkezde 135'inci cami olan  TOKİ  Hacı Refik Kızılay Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı.


Hayırsever bir iş adamının bağışladığı arsa üzerinde TOKİ tarafından yaptırılan Hacı Refik Kızılay Camii, 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda Evren Mahallesi TOKİ Sosyal binaları bölgesinde hizmete girdi. Açılış törenine Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, iş adamı Hacı Refik Kızılay, din görevlileri ve vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan açılış programında konuşan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, camilerin toplumdaki birliktelik duygusunu güçlendirdiği belirterek; böyle güzel bir eseri kazandırdıkları için TOKİ'ye ve arsasını bağışlayan hayırsever iş adamı Refik Kızılay'a teşekkür etti.


İl Müftüsü Faruk Arvas ise 1986'yılından beri kutlanmakta olan camiler haftasının 2003 yılından bu yana Camiler ve Din Görevlileri Haftası adı altında kutlandığını söyledi. Arvas, “Her sene farklı bir tema altında kutlanan camiler ve din görevlileri haftasının bu yılki temasını Diyanet İşleri Başkanlığı “Cami ve Kitap " olarak belirledi. Camiler İslam'ın ilk devirlerinden itibaren ibadet yeri, eğitim öğretim merkezi ve hatta birçok sosyal faaliyetin yapıldığı yerler olmuştur" dedi.


Program Siirt Valisi Tutulmaz tarafından hayırsever iş adamı Kızılay'a plaket verilmesiyle sona erdi. Bin metrekare alan üzerinde yapılan camide aynı anda 500 kişi ibadet edebiliyor. Bay-bayan mescidi, engelliler girişi ve cenaze yıkama yerinin mevcut olduğu TOKİ camisiyle Siirt Merkez'de cami sayısı 135'i buldu.


Yeni Şafak


Geri Dön